BERGAMA KERMESİ’NDE ATA SPORU

80. Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen cirit-cop oyunları Bergamalılar tarafından büyük ilgi gördü. Tarihi Topçu Kışlası’nda Kuzey Ege Bergama Yörükleri Cirit-Cop Derneği üyele...

Özgürses Gazetesi
04:35 -
Abone ol
BERGAMA KERMESİ’NDE ATA SPORU

80. Uluslararası Bergama Kermesi etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen cirit-cop oyunları Bergamalılar tarafından büyük ilgi gördü.

Tarihi Topçu Kışlası’nda Kuzey Ege Bergama Yörükleri Cirit-Cop Derneği üyelerinin gerçekleştirdiği cirit-cop gösterisi birbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Önce ciritlerle yarışan sporcular sonrasında cop oyunda kıyasıya yarıştı. İzmir Geleneksel Okçular Grubu’nun sergilediği atış gösterisi ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

Bergama Belediyesi ve Bergama Ticaret Odası işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bergama Seni Çağırıyor Projesi kapsamında Bergama’yı gezmek için gelen turistler de geleneksel ata sporunu izleme şansı buldu.

Oyunların sonunda sporculara madalyalarını takdim eden Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Bergama’nın bu güzel ata sporunu yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum. Cirit-cop oyunları Bergama Kermesi’nin vazgeçilmez bir parçası oldu. İnşallah uzun yıllarda devam edecek. Katılan herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. İzmir’den gelen konuklara yönelik konuşmasına devam eden Başkan Gönenç; “Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Bergama her zaman güzel, her zaman keyifli ancak Kermes günlerinde daha bir eğlenceli. Bergama Kermesi’ni bu yıl 80’inci kez düzenliyoruz ve Türkiye’nin aralıksız olarak yapılan ilk yerel festivali” dedi. Bergama Ticaret Odası Başkanı Fikret Ürper ise konuşmasında; “Umarım güzel bir gün geçirirsiniz. Döndüğünüzde burada yaşadıklarınız sizlerde güzel bir anı olarak kalır ve yakınlarınızla paylaşırsınız” dedi.

Etkinliğin sonunda Bergama Aktif Bisikletçiler Topluluğu Bazalika’dan, KleopartaGüzellik Ilıcası’na kadar pedalları 80. Uluslararası Bergama Kermesi için çevirdi.