BERGAMA KERMESİ 5’İNCİ GÜNÜNDE DOLUDİZGİN

80.Uluslararası Bergama Kermesi, Bergamalıları birbirinden renkli etkinlikler ile buluşturmaya devam ediyor. HALDUN DORMEN GÖKSEL KORTAY Festivalin 5’inci günü Bergamalı sanatseverler Tiyatro’nun efsane ve duayen ismi Haldun Dormen ve G...

Özgürses Gazetesi
12:30 -
Abone ol
BERGAMA KERMESİ 5’İNCİ GÜNÜNDE DOLUDİZGİN

80.Uluslararası Bergama Kermesi, Bergamalıları birbirinden renkli etkinlikler ile buluşturmaya devam ediyor.

HALDUN DORMEN GÖKSEL KORTAY

Festivalin 5’inci günü Bergamalı sanatseverler Tiyatro’nun efsane ve duayen ismi Haldun Dormen ve Göksel Kortay ile bir araya geldi. Gülpark Amfi Tiyatro’da yapılan ‘Sinema ve Tiyatro’ adlı söyleşide sinema ve tiyatronun dünü ve bugünü konuşuldu. Bergama’da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Haldun Dormen, belediyelerin kültür ve sanat etkinliklerini arttırmasının ve festivallerde vatandaşlarla buluşturmasının önemini anlattı.

4FARKLI NOKTADA 4 FARKLI ETKİNLİK

Gün boyunca yapılan etkinliklerde ise Bergama Belediyesi Akropol Tiyatrosu “İki Efendinin Uşağı” adlı oyunu sergiledi. Halk oyunları gösterileri, yerel müzik gruplarının konserleri ardından aynı anda 4 farklı noktada 4 farklı etkinlik yapıldı. Asklepeion Antik Tiyatrosu’nda Seyhan Canyakan ve Akademik Oda Orkestrası’nınmüzik ziyafeti beğeni ile izlendi. Bergamalı Klarnet ustası Ferit Benli’de orkestraya eşlik etti. Ayvalık Tiyatro Objektif ise BERKSAV Oda Tiyatrosu’nda “Eleni ve Gül” adlı oyunu oynadı. Bergama Halk Eğitim Merkezi THM Grubu BEFEM ise Cumhuriyet Meydanı’nda Kermes özel gösterimi ile gönülleri fethetti. Anadolu’da kurulan ilk 7 kiliseden birisi olan Kızılavlu ise Kolektif İstanbul’un Balkan Gecesi konserine sahne oldu.

GURUR VE ÖVÜNÇLE DEVAM EDEN BİR MİRAS

Tarihi Bergama Kermesi ile ilgili konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “80 yıldır kesintisiz yapılan tarihi Bergama Kermesi bu yılda, birbirinden farklı etkinlikler ile devam ediyor. Sadece Bergamalılar değil, çevre ilçelerden hatta Türkiye’nin farklı noktalarından da vatandaşlarımız etkinliklerimizi izliyor. Bergama Kermesi bizler için gururla, övünçle devam ettirdiğimiz, önderimiz Atatürk tarafından hediye edilmiş ve gelecek nesillere aktaracağımız bir miras” dedi.