SGK VE BAĞ-KUR PRİM ÖDEMELERİNE ERTELEME

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), koronavirüs salgınının sosyal hayatın yanı sıra iş dünyasını da etkilemesinin ardından prim ödemelerine yeni bir düzenleme getirdi. Sosyal Güvenlik Kurumu, düzenleme kapsamında koronavirüs salgınından ...

Özgürses Gazetesi
12:25 -
Abone ol
SGK VE BAĞ-KUR PRİM ÖDEMELERİNE ERTELEME

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), koronavirüs salgınının sosyal hayatın yanı sıra iş dünyasını da etkilemesinin ardından prim ödemelerine yeni bir düzenleme getirdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu, düzenleme kapsamında koronavirüs salgınından doğrudan etkilenen birçok sektörün SGK ve Bağ-Kur prim ödemelerini erteleme kararı aldı.

SGK’nın resmi internet sayfasından yapılan açıklamaya göre; mücbir sebep kapsamında olan işverenlerin Bağ-Kur prim ödemeleri dahil; 03/2020 dönemi prim ödemeleri 02.11.2020, 04/2020 dönemi prim ödemeleri 30.11.2020, 05/2020 dönemi prim ödemeleri 31.12.2020 tarihlerine ertelendi.

Ayrıca, mücbir sebep döneminin sonuna kadar 65 yaşını doldurmuş olan vatandaşlar ve kronik rahatsızlığını sağlık kuruluşlarından alınacak muteber belgelerle ispat ve tevsik edenler, mücbir sebep dönemi boyunca tahakkuk edecek sigorta primlerini, sokağa çıkma yasağının sona ereceği günü takip eden 15’inci günü sonuna kadar ödeyebilecek.

Vatandaşlar erteleme ile ilgili detaylı bilgilere Sosyal Güvenlik Kurumu’nun resmi internet sitesi www.sgk.gov.tr den ulaşabilirler.