Soyer: “İzmir ile Almanya şehirleri arasındaki bağı güçlendireceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter’ı ziyaret etti. İzmir ile Almanya şehirleri arasında çok daha güçlü ilişkiler kurmanın mümkün olduğunu belirten Soyer, “Yeni bir sayfa ...

Özgürses Gazetesi
12:31 -
Abone ol
Soyer: “İzmir ile Almanya şehirleri arasındaki bağı güçlendireceğiz”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter’ı ziyaret etti. İzmir ile Almanya şehirleri arasında çok daha güçlü ilişkiler kurmanın mümkün olduğunu belirten Soyer, “Yeni bir sayfa açarak işbirliğini geliştirebiliriz” dedi.

Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ağırladı. Balçova’daki Almanya İzmir Başkonsolosluğu’nu ziyaret Başkan Tunç Soyer, İzmir’in Almanya şehirleri ile ilişkilerinde yeni bir dönemi başlatmak istediklerini ifade ederek “Bu yeni dönemde de konsolosluğunuzla yakın ilişki içerisinde olmak istiyoruz. Almanya’nın şehirleri ile çok daha güçlü bir bağ kurmamız mümkün. Yapacağımız çalışmalarla kentler arasındaki işbirliğini daha da ileri götüreceğiz” dedi.
Almanya’nın beş kentinde açılan tanıtım ofisleri aracılığıyla halklar arasındaki bağı güçlendireceklerini kaydeden Soyer, ofislerde gönüllülük esasıyla çalışan herkesle gurur duyduğunu söyledi. Düzenlenmesi planlanan Kardeş Kentler Zirvesi’ne dair de konuşan Başkan Soyer, Bremen, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Ahlen-Hamm belediye başkanlarının bu vesileyle İzmir’e davet edileceğini söyledi.
Almanya’nın İzmir Başkonsolosu Detlev Wolter ise Başkan Soyer’e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Detlev Wolter, “Bize güvendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Biz de İzmir ve Almanya kentleri arasında işbirliğinin güçlendirilmesi için çalışacağız” dedi.