AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ KINIK’I ZİYARET ETTİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ 2 günlük ziyaret kapsamında geçtiğimiz Perşembe günü Kınık'ı ziyaret etti. Hamza Dağ, Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Ak parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, Mhp Kınık İlçe Ba...

Özgürses Gazetesi
09:09 -
Abone ol
AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI HAMZA DAĞ KINIK’I ZİYARET ETTİ

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ 2 günlük ziyaret kapsamında geçtiğimiz Perşembe günü Kınık’ı ziyaret etti. Hamza Dağ, Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Ak parti Kınık İlçe Başkanı Sami Mollaahmet, Mhp Kınık İlçe Başkanı Adem Paydaş ile beraber Kırsal Örtülü Mahallesini ziyaret etti. Örtülü düğün salonunda mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Dağ konuşmasında “İzmir’in her ilçesine gittiğimde her konuşmamda  Kınık’ı örnek veriyorum. Nedenine gelince Kınık Belediye Başkanımızla Kınık’ta öyle güzel yatırımlara imza attık ki, Kınık’ın adeta vizyonu değişti. Kınık’a 5 yılda Doğalgaz, Toki Konutları, Kınık Devlet Hastanesi, Kınık Maden Şehitleri Parkı, 7 adet Hali saha projelerini bitirdik. Kınık Öğretmenevi inşaatı eski öğretmenevi’nin yıkılmasıyla başlayacak. 500 gün sonra Kınık İzmir’in en güzel Öğretmen evine kavuşacak. Genel iktidar ile yerel iktidar aynı olunca ve Kınık Belediye Başkanı gibi ilçesinin sorunlarını bilip proje yapıp ayda bir bizi Ankara’da ziyaret eden Belediye Başkanı olunca işte böyle güzel hizmetlere imza atılıyor”dedi.
YEREL YÖNETİM YASASI REVİZE EDİLECEK 
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ yaptığı açıklamalarda “Varlık Yatırım İzleme ile Büyükşehir Belediyelerinin yapmakla hükümlü olduğu fakat yapmadığı hizmetler Varlık Yatırım İzleme ile yapılarak vatandaşın mağduriyeti giderilecek”dedi.
BAZI BİRİMLER İLÇE BELEDİYELERİNE BAĞLANACAK
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ‘ Türkiye Belediyeler Birliği ve çalıştay raporlarına önümüzdeki dönemde Yerel Yönetim Yasasında değişikliğe gidilerek şu an Büyükşehir Belediyelerine bağlı olan Mezarlıklar, İtfaiye, Su idarelerinin ilçe belediyelerine bağlanması sağlanarak hem vatandaşlarımızı daha kolay hizmet almasını hemde ilçe belediyelerinin güçlenmesini sağlayacağız. Ayrıca aynı yasa ile  ilçe belediyelerinin gelir artışını sağlayacak düzenlemeler yer alacak dedi.
TUNÇ SOYER’İN ADAYLIĞINI ELEŞTİRDİ
Hamza Dağ “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının siyasi görüşünü beğenmesek bile insanlığını ve vatanseverliğini  her zaman takdir ettiklerini belirterek ‘Sayım Kocaoğlu 1 Ekim tarihinde Belediye Başkanlığına aday olmayacağını söylemişken aday belirlemesine çok kısa bir süre kala Ankara’ya giderek adaylık dilekçesini verdiğini ve bunun nedenini ‘Gördüğüm tehlike üzerine tekrar aday olmaya karar verdim’demişti. Tunç Soyer’in adaylığının açıklamasının ardından HDP tarafından ‘İzmir’de aday çıkarmayacağız. Tunç Soyer bizim için iyi bir adaydır. İzmir’de Tunç Soyer’i destekleyeceğiz’açıklamasının yapıldığını acaba sayın Kocaoğlu’nun gördüğü tehlike Soyer’in adaylığımıdır’ dedi.
Hamza Dağ daha sonra Köseler ve Mustaklar mahallelerini ziyaret edip Kınık’a döndü. Gece Kınık’ta kalan Hamza Dağ Sabah namazını Kınık Merkez çarşı camisinde kıldıktan sonra Kınık Belediyesi Sosyal Tesislerinde Muhtarlar STK Temsilcileri, Öğrenciler ile kahvaltıda buluştu. Kınık Belediye Başkanlık  makamına getirilen Pasta ile Hamza Dağ’a doğum günü sürprizi yapılarak Hamza Dağ’ın doğum günü kutlandı.
DİŞ TARAMA ARACI İLE KINIK DEVLET HASTANESİNİ ZİYARET ETTİ
Hamza Dağ Kınık Belediyesi gezici Diş Tarama aracını ve Mart ayında hizmete girecek olan Kınık Devlet Hastanesini ziyaret etti. Hamza Dağ Poyracık Esnaf Sanatkarlar Kredi ve  Kefalet Kooperatifi,Poyracık Esnaf Ve Sanatkarlar Odası,Poyracık Tarım Kredi Kooperatifini ziyaret etti.