MENEMEN PLASTİK İHTİSAS OSB ULAŞIM İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Türkiye’nin tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB’de tüm parseller satıldı. Fabrikaların inşaatları da hızla devam ediyor. Bu arada sektöründe lider iki büyük tesis dahil top...

Özgürses Gazetesi
05:00 -
Abone ol
MENEMEN PLASTİK İHTİSAS OSB ULAŞIM İÇİN ÇÖZÜM BEKLİYOR

Türkiye’nin tek Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi olma özelliğini taşıyan Menemen Plastik İhtisas OSB’de tüm parseller satıldı. Fabrikaların inşaatları da hızla devam ediyor. Bu arada sektöründe lider iki büyük tesis dahil toplam dört fabrika da yatırımlarını tamamlayarak üretime başladı.

 

Hava limanı ve Deniz Limanı başta olmak üzere tüm ulaşım sistemlerine ve sektörün en önemli ham madde tedarikçisi PETKİM ile işgücü yerleşim birimlerine, sağlık ve eğitim kurumlarına çok yakın konumu ile sanayicilere rahat bir çalışma ortamını sağlayan MENEMEN PLASTİK İHTİSAS OSB’de tüm parseller sanayicilere tahsis edildi. Asfalt Yollar dahil OSB’deki tüm altyapı tesislerini tamamlayan Menemen Plastik İhtisas OSB’nin bu hızlı gelişimine karşın ana ulaşım yollarına bağlantılarının çok yetersiz ve bozuk olması, giderek artan ürün ve personel taşımacılığı hareketini ve trafiğini olumsuz olarak etkiliyor. Özellikle yağışlı dönemlerde yollar geçilmez hale geliyor. Bu sorunun süratle çözümü için Büyükşehir Belediyesinin ve Menemen Belediyesinin katkı ve destekleri bekleniyor.

 

Yaratacağı istihdam ve sahip olduğu imkanlar ile tüm ülkeye hatta dünyaya örnek olacak bir Organize Sanayi Bölgesini hayata geçirdiklerini ifade eden Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “Plastik sanayine duyulan ihtiyacın artmasıyla birlikte yeni yatırım alanları arayan kuruluşlara en modern koşulları sunmak için çalışıyoruz. Sektörümüze ivme kazandıracak olan Bölgemiz, bütün yatırımcılara yer almak istediği bir OSB oldu, Bölgemizdeki parsellerin tamamı satıldı” dedi.

 

Bölgedeki altyapı çalışmalarının tamamlandığını açıklayan Esen, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bütün çalışmaları, başta plastik sektörüne, geniş anlamda ise ülke ekonomisine yapılan bir yatırım olarak görüyoruz. Ancak Bölgemize ulaşım yolunda ciddi sıkıntılar bulunmakta. Çanakkale asfaltından Bölgemize bağlantı yolu çok yetersiz. Hem bu yolun genişletilmesi hem de Bölgemizin batısından geçen DSİ Sulama Kanalının bulunduğu Seyrek Otoban çıkışına bağlanan ve Menemen Belediyesi tarafından projeleri yapılan yolun imara açılarak bir an önce tamamlanması Bölgemiz açısından büyük önem arz ediyor. Mevcutta çalışan 1500 işçimiz ulaşım sorunu yaşarken Bölgemiz tam kapasite çalışmaya başladığında büyük sıkıntılar yaşayabiliriz. O nedenle başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere konuyla ilgili yerel yönetimlerin ulaşım sorununu biran önce çözmesi gerektiğini düşünüyoruz ve çok önemli bir Organize Sanayi Bölgesini tamamlamış bir OSB Yönetimi olarak desteklerini bekliyoruz.”