Bayrak yürüyüşüyle, Bergama’dan Yunan vekile tokat gibi cevap

Avrupa Parlamentosu’nda haddi aşan Yunan vekile Ege’nin diğer kıyısından Bergama’dan tokat gibi cevap geldi. Bergama Belediyesi, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortaklaşa düzenlediği vatandaşların yoğun katılım gösterdi...

Özgürses Gazetesi
11:33 -
Abone ol
Bayrak yürüyüşüyle, Bergama’dan Yunan vekile tokat gibi cevap

Avrupa Parlamentosu’nda haddi aşan Yunan vekile Ege’nin diğer kıyısından Bergama’dan tokat gibi cevap geldi.

Bergama Belediyesi, Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin ortaklaşa düzenlediği vatandaşların yoğun katılım gösterdiği Bayrak Yürüyüşü ile Yunan vekile, yaptığı saygısızlığın cevabı verildi. Rengini şehitlerimizin al kırmızı kanından alan bayrağımız için her gerektiğinde mücadelenin korkusuzca verileceği mesajı gönderildi. Ayrıca,  Başkan Hakan Koştu tarafından esnaflara da bayrak dağıtıldı.

Bayraklı Park önünden başlayıp, Cumhuriyet Meydanı’nda son bulan yürüyüşe Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal, Belediye Başkan Yardımcıları Aşkın Uyar, Cüneyt Umutlu, Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Güzel, MHP İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Engin, resmi daire müdürleri, protokol üyeleri, resmi daire çalışanları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüş boyunca gençlerin ve vatandaşların omuzunda al kırmızı bayrağımız açılarak taşındı.

KAYMAKAM KAŞIKÇI; “BİR VE BERABER OLMAK ZORUNDAYIZ”

Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda bir konuşma yapan Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, “Bir ve beraber olmak zorundayız. Bu coğrafyada güçlü devlet, güçlü millet istenmiyor. Hele güçlü bir Türkiye hiç istenmiyor. Bugün Suriye’de,  Akdeniz’de olup bitenler hep bizim coğrafyamızı bölmeye parçalamaya ve yönetmeye yönelik operasyonlar. Bizim coğrafyamız huzursuz edilirse, İsrail huzur bulur politikasıyla sürekli oyunlar oynanıyor. Ama biz birlik ve beraberlik içerisinde olursak, bu oyunların hepsini tarihte olduğu gibi şimdi yine bozarız” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “BAYRAĞIMIZA KARŞI YAPILAN AHLAKSIZCA SALDIRIYI KINIYORUZ”

Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bayrağımıza yapılan ahlaksızca saldırıyı kınıyoruz. Bizler Anadolu topraklarında uzun yıllar, bin yıldan fazla tutunuyoruz. Bizim hakimiyetimize, bizim egemenliğimize, bizim bayrağımıza kim karşı çıkarsa bu aziz milleti karşısında bulacaktır. Hemşerilerimizin topyekün hassasiyeti ile buraya toplanmış bulunmaktayız. Bu coğrafyada gelişen birçok olayımız var. Bugün İdlip’te şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu yüce millete sabırlar diliyorum. Bize uzanan her türlü hain eli, aziz milletimiz her zaman  geri çevirecektir” dedi.