Menemenliler Develerle selfie yaptı

Menemen Belediyesi 5. Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesinde Menemen ilçe merkezi, develerin kortej yürüyüşüne sahne oldu. Vatandaşlar develeri görmek için kaldırımları doldurdu, bol bol fotoğraf çektirip öz çekim yaptı.   M...

Özgürses Gazetesi
11:46 -
Abone ol
Menemenliler Develerle selfie yaptı

Menemen Belediyesi 5. Geleneksel Deve Güreşi Festivali öncesinde Menemen ilçe merkezi, develerin kortej yürüyüşüne sahne oldu. Vatandaşlar develeri görmek için kaldırımları doldurdu, bol bol fotoğraf çektirip öz çekim yaptı.

 

Menemen Belediyesi’nin bu yıl 5.’sini düzenlediği Geleneksel Deve Güreşi Festivali, 5 Şubat 2017 Pazar günü saat 10:00’da, Türkelli Güreş Arenası’nda gerçekleştirilecek. Türkiye’nin en ünlü yaklaşık 125 devesinin katıldığı Deve Güreşi Festivali’nin tanıtımı için Menemen Belediyesi önünde toplanan güreşçi develer,  davul zurna eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşünde büyük ilgi gördü. Develerin Menemen şehir turunu büyük bir ilgiyle izleyen vatandaşlar, güreşçi develerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirip, özçekim yaptı.

 

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in babası merhum Ramiz Şahin’in 1990 yılında Başkanlığını yürüttüğü Karakol Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından, 11 Mart 1990 tarihinde yapılan ve tüm geliri o dönem yeniden inşa edilen Menemen Polis Karakolu yapımına aktarılan Deve Güreşi Festivali, 2013 yılına kadar Menemen’de gerçekleştirilen son Deve Güreşi Festivali olmuştur. 23 yıl aradan sonra, 2013 yılında babasından bayrağı devralarak Menemen’de Deve Güreşi Festivali düzenleyen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, 5 yıldır ücretsiz olarak düzenlenen Deve Güreşi Festivali’nin her yıl Türkiye’nin dört bir yanından 20 bin kadar vatandaşımızı Menemen’de buluşturduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Her yıl yaklaşık 20 bin güreş severi Türkelli Güreş Arenası’nda buluşturuyoruz. Deve Güreşi Festivalimizi izlemek için yurdun dört bir yanından Menemen’e gelen güreş severler, güreş alanında yaptıkları mangal sefasıyla da keyiflerine keyif katıyor. Yurttaşlarımızın güreşleri keyif içerisinde izleyebilmesi için tüm önlemlerimizi aldık. Deve Güreşi Festivalimize ilginin bu yıl da yoğun olmasını bekliyoruz” dedi.

 

“Deve Güreşi Önemli Kültürel Değerlerimizden”

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde önemli bir kültürel değer olan deve güreşlerinin Menemenliler için de büyük önem taşıdığını söyleyen Başkan Tahir Şahin, tüm deve güreşi tutkunlarını bir kez daha Menemen’e davet ederek; “5 Şubat Pazar günü saat 10:00’da Türkelli Güreş Arenası’nda gerçekleştirilecek Deve Güreşi Festivalimiz, birbirinden namlı 125 kadar devenin kıran kırana mücadelesine sahne olacak. Vatandaşlarımızın ücretsiz izleyebileceği, gün boyu devam edecek Deve Güreşi Festivalimizin bu yıl da büyük bir coşkuyla, festival tadında geçmesini bekliyoruz. Tüm güreş severleri 5 Şubat’ta Menemen’de misafir etmekten mutluluk duyacağız” dedi.