GÜZELHİSAR DEĞİŞİME HAZIRLANIYOR

Aliağa Belediyesi Aliağa'nın değişimi yolunda hazırladığı 2015-2016 dönemi altyapı planına Güzelhisar Mahallesinden start verdi. Aliağa Belediyesi'nin Fen İşleri bünyesinde kurduğu 'Toplam Çözüm Ekipleri', hazırlanan 15 günlük plan...

Özgürses Gazetesi
08:12 -
Abone ol
GÜZELHİSAR DEĞİŞİME HAZIRLANIYOR

Aliağa Belediyesi Aliağa’nın değişimi yolunda hazırladığı 2015-2016 dönemi altyapı planına Güzelhisar Mahallesinden start verdi. Aliağa Belediyesi’nin Fen İşleri bünyesinde kurduğu ‘Toplam Çözüm Ekipleri’, hazırlanan 15 günlük plan ve program çerçevesinde çalışmalarını tamlayacak. Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Park Bahçe Müdürlüğü’nden oluşan 60 kişilik ekip Güzelhisar Mahallesi’nde altyapı çalışmalarından, çevre düzenlemesine kadar bir projeyi hayata geçirecek.
 
Altyapıdan üstyapıya kadar birçok sorunu daha önceden tespit eden Aliağa Belediyesi ‘Toplam Çözüm Ekipleri’  Güzelhisar Mahallesinde yapacağı altyapı ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra mahallede tarihi öneme sahip camileri de restore edecek.
 
GÜZELHİSAR DEĞİŞİME HAZIRLANIYOR
“Güzelhisar Mahalle’sinde yoğun bir çalışma başlattıklarını, bu çalışmalar sonunda Güzelhisar bambaşka bir görünüme kavuşacak” diyen Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mete Güzelocak, ” Çalışmalar kapsamında Güzelhisar’da terk edilmiş binalar yıkılacak. Mahalle girişi başta olmak üzere binaların dış cepheleri kireç ile boyanacak. Önceden tespit etmiş olduğumuz cadde ve sokaklarda genişletme çalışmaları yapacağız. Bugüne kadar tamamlanmamış kaldırım, bordür ve taş döşeme eksiklikleri giderilecek. Taşkınlıklara sebep olan bazı sokak ve caddelerin altyapısı gözden geçirilerek iyileştirme çalışmaları yapacağız. Mahalle içerisindeki tüm çöp konteynırlarının bakım ve onarımı yapılarak ilave olarak yeni çöp konteynırları alınacak” diye konuştu.
 
Altyapı çalışmalarının yanı sıra çevre düzenlemelerine de önem vereceklerini sözlerine ekleyen Güzelocak şöyle devam etti: ” Mahallenin girişi ağaçlandırılarak çevre düzenlemesi yapılacak. Yeşil donatı ve parklar ile Güzelhisar bambaşka bir yüze kavuşacak. Muhtarlığın tespit ettiği atıl durumdaki yerlere mesire, piknik alanı, görsel zenginliği olan süs havuzlarını yapacağız. Güzelhisar halkının faydalanabilmesi için mahalle merkezine klimalı modern durak yapacağız.”
 
Tarihi dokuya da sahip çıkacaklarını ifade eden Güzelocak, “Güzelhisar’ın yaklaşık 700 yıllık tarihini ön plana çıkartmak adına Balaban Paşa ve Aliağa Cami’nin restorasyonunu yapacağız” dedi.
 
GÜZELHİSAR MAHALLE MUHTARI İBRAHİM UZUN: BİRÇOK SORUN TESPİT EDİLDİ
15 yıldır mahallelerine hizmet getirilmediğini ifade eden Güzelhisar Mahalle Muhtarı İbrahim Uzun, ” Mahallemizde yaklaşık 7 bin metre kare taşımız hala daha eksik. Park bahçeden, taşların döşenmesine, aydınlatma sisteminin eksikliğine kadar birçok eksik tespit edildi. Aliağa Belediyesi ekipleri sorunları tespit ederek, çalışmaların başlatılacağı tarih olarak verdiği 1 Şubat Pazar günü hafta tatiline denk geldiği için, çalışmalar 2 Şubat pazartesi günü başladı. Aliağa Belediyesi ekiplerinin yaptığı altyapı çalışmalarının yanı sıra çevre görselliğine de önem veriyor. Ayrıca mahallemizde tarihi öneme sahip camiler var, bu camilerin yapılan çalışmalar kapsamında restore edilecek olmasını da bizleri memnun etti. İnanıyorum ki yapılan çalışmalar ile Güzelhisar yeniden güzelliğine kavuşacak. Mahallemizin her türlü sorununu tespit ederek çalışmaları başlatan öncelikle Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’a ve ekibine Güzelhisarlılar olarak çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.