GELECEĞİN YILDIZLARI BERGAMA’ DA PARLAYACAK

  Türkiye’de hem ulusal hem de uluslararası anlamda birçok spor organizasyonuna imza atarak sporun kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bergama’da Bergama Belediyespor tarafından kurulan ve Bergama Belediyespor Futbol Akademisi ile...

Özgürses Gazetesi
08:06 -
Abone ol
GELECEĞİN YILDIZLARI BERGAMA’ DA PARLAYACAK

 

Türkiye’de hem ulusal hem de uluslararası anlamda birçok spor organizasyonuna imza atarak sporun kenti olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Bergama’da Bergama Belediyespor tarafından kurulan ve Bergama Belediyespor Futbol Akademisi ile geleceğin yıldızları Bergama’da parlayacak.

Bergama Belediyesi Haluk Elbe Toplantı Salonu’nda Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Bergama Belediyespor Kulübü Başkanı Hakkı Özlü, Bergama Belediyespor Futbol Akademi Direktörü Dr. Hindal Gündüz, Kulüp Yöneticileri, birim müdürleri ve basın mensuplarının katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda tanıtılan Futbol Akademisi Projesi ile Bergama’da yetenekler gün yüzüne çıkacak.

Toplantıda konuşan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç,önceki dönem beş yıllık görev süreleri boyunca Bergama Belediyespor’u Süper Amatör Lig’den 3. Ligetaşıyarak ciddi bir başarı elde ettiklerinive önümüzdeki beş yıl boyunca da daha iyi yerlere taşımak için kalıcı şeyler yapılması gerektiğini belirtti. Bu anlamda da Futbol Akademisi’nin hem Bergama Belediyespor hem de Türk sporuna ciddi katkılar sunacak bir proje olduğunu ifade eden Başkan Gönenç spor tesisi konusunda yeterli olmayan antrenman sahasının eski Tekstil Fabrikası’nın arkasına yapılan yeni antrenman sahası ile giderildiğini ve yeni projeler ve yeni çalışmaların devamının geleceğini söyledi.

“ÜST YAPININ BAŞARISI ALT YAPIDAN GELİR”

Bergama Belediyespor’da ki alt yapı eksikliğinin Bergama’nın yetenekli gençleri ile güçleneceğini söyleyen Başkan Gönenç, “Her üst yapının başarısının ardında altyapının önemini hepimiz biliyoruz. Hocamızın bu konudaki deneyimi ortada. Kısa sürede çok olumlu sonuçlar alacağımıza inandığımız bir projeyi hayata geçiriyoruz. Sadece Bergama merkeze bağlı kalmadan Bergama’nın 114 köyüne de giderek bu projeyi oldukça geniş bir merkezde uygulayacağız. Belki de önümüzdeki yıllarda hem Bergama Belediyespor’da hem de başka takımlarda bu alt yapıdan yetişmiş birbirinden yetenekli oyuncuları hep beraber izleyeceğiz. Burası bir okul olacak her şeyden önce ve bu okulda alacakları eğitim ile çocuklarımız ve gençlerimiz her anlamda iyi birer sporcu olacaklar” diye konuştu.

“KÖYLERDEKİ GENÇ YETENEKLERLE BULUŞACAĞIZ”

Böyle bir çalışmanın Bergama’da hayata geçirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bergama Belediyespor Futbol Akademi Direktörü Dr. Hindal Gündüz, kısa zamanda ciddi olumlu sonuçlar ve başarıların elde edilebileceği bir projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Temeli sağlam olmayan bir yapının uzun süre ayakta kalamayacağını söyleyen Gündüz, “Bu nedenle profesyonel kulüpler ayakta kalabilmek için kendi futbol akademilerini kurmakta ve geliştirmektedirler. Şu anda 3. lig ve daha birçok ligde belirli ve kısıtlı imkanlarla ayakta durmaya çalışan kulüplerin hem sportif hem de maddi anlamda kazanım elde edebilecekleri bir proje bu. Amacımız çocuklarımıza spor yaptırmak ve futbolu sevdirmek. Hedefi ve vizyonu olan oyuncular yetiştirmek. Köylerimize gideceğiz ve yeteneklerimizi keşfedeceğiz. Kuracağımız bayan futbol takımı ile kız öğrencilerimizin futbol yeteneklerini gün yüzüne çıkartacağız. Diğer yandan günümüzde futbolda önemli bir eksiklik olan kalecilere ağırlık vererek kaleci yetiştirmek önceliğimiz olacak” diye konuştu.