2020 Bergama’da çevre yılı ilan edildi

Bergama Belediyesi'nin 2020 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantı öncesi konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2020 yılının Bergama'da çevre duyarlılığını artırmak üzere çevre yılı olarak ilan edildiğini aç...

Özgürses Gazetesi
10:02 -
Abone ol
2020 Bergama’da çevre yılı ilan edildi

Bergama Belediyesi’nin 2020 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantı öncesi konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, 2020 yılının Bergama’da çevre duyarlılığını artırmak üzere çevre yılı olarak ilan edildiğini açıkladı.

Sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre bilincinin artırılmasına yönelik olarak böyle bir karar aldıklarına dikkat çeken Başkan Koştu, “Gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak için çevre konusuna hassasiyetle yaklaşıyoruz. Çevre ve atık bilincini öncelikle çocuk ve gençlere kazandırmak amacıyla, çalışmalarımızı daha çok öğrencilerle birlikte sürdüreceğiz. Yıl içerisinde bir dizi çalışmamız olacak. Okullarımız için her sınıfta kullanılmak üzere duvar takvimleri yaptırdık. Tamamen geri dönüşümlü malzeme kullanılan bu takvimde çocuklarımıza çevre ve atık bilinci oluşturacak mesajlar vermeye özen gösterdik. Kamu kurumlarının da geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturmak üzere aynı özelliklerde masa takvimleri dağıtacağız. Belediye olarak sürdürdüğümüz atık pil, cam, yağ ve ilaç toplama kampanyalarını artıracağız” dedi.

KOŞTU; “İLÇEMİZE ATIK GETİRME MERKEZİ KAZANDIRIYORUZ”

2020 yılı boyunca Bergama’da ciddi bir çevre duyarlılığı oluşturmak için belediye olarak öncü ve örnek olacaklarının altını çizen Başkan Koştu, “Bu amaçla 14 farklı atık grubunun toplanmasını sağlayacak bir Atık Getirme Merkezini Bergamamıza kazandırıyoruz. Tekstil Fabrikası’nda bulunan bu tesisimiz ile mobilyadan, teknolojik aletlere kadar pek çok kullanılamayan eşya ve ürün geri dönüşüme kazandırılacak. Tesisimizi biran önce hizmete almak için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz” dedi.

KOŞTU; “ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞIMIZIN SIFIR ATIK KAMPANYASI DUYARLILIĞI ARTIRDI”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde sürdürülen Sıfır Atık Kampanyası’na da konuşmasında dikkat çeken Başkan Koştu, “Bakanlığımızın çalışmaları ciddi bir farkındalık oluşturdu ve bu konuda ülkemizde çevre ve sıfır atık konusunda son yıllarda artan bir bilinç olması çok sevindirici. Atıkların doğaya salınmadan geri değerlendirilmesi enerji tasarrufuyla birlikte çevre sağlığı ve ekonomiye çok ciddi katkısı var”dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “2020 BERGAMA İÇİN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM YILI OLACAK”

Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu’nun açılış konuşmasından sonra 2020 yılının ilk meclis toplantısı başkanlıktan ve diğer belediye birimlerinden gelen evrakların görüşülerek, karara bağlanması ile sona erdi. Başkan Koştu, 2020 yılı içerisinde yapılacak olan meclis toplantılarında Bergama için hayırlı kararlar alması temennisinde bulundu. Başkan Koştu, “2020 yılı Bergamamız, İzmirimiz ve memleketimiz için hayırlı olsun. Bu yıl Bergama için değişim ve dönüşüm yılı olacaktır. 2019 yılında yaptığımız hazırlıklarımızı 2020 yılında yaşama geçireceğiz. Bu yıl bizim yatırım yılımız olacak. Yılların hizmet noksanlığını 2020 ile birlikte bitireceğiz” dedi. #2020bergamadaçevreyılı