‘ULUSLARARASI PERGAMON KÜLTÜR EVİ’ AÇILDI

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’ hizmete açıldı.  Bergama’da kültür ve sanat için alternatif bir mekân olma hedefiyle yola çıkan ‘Ulus...

Özgürses Gazetesi
02:30 -
Abone ol
‘ULUSLARARASI PERGAMON KÜLTÜR EVİ’ AÇILDI

Bergama’nın kültür ve sanat hayatına yeni bir renk, yeni bir soluk getirmeyi hedefleyen ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’ hizmete açıldı. 

Bergama’da kültür ve sanat için alternatif bir mekân olma hedefiyle yola çıkan ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nin açılışını Vaftiz Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çevik gerçekleştirdi. Amaçları arasında resim, heykel, çini gibi sanatsal sergilerin yanı sıra, kitap söyleşileri ve imza günleri düzenlemek olduğunu da belirten Çevik, Bergama UNESCO dünya mirasına sahip bir yer olarak inanç turizmi açısından da büyük öneme sahip bir yer. Bu açıdan Bergama’ya inanç turizmi için gelen kişilerin şehir merkezinde turlayıp, dua edebileceği bir yer olarak ta imkân sağlayacağını belirtti.

“Bergama’da tarihi bir gün yaşıyoruz”

Vaftiz Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ertan Çevik, ‘Uluslararası Pergamon Kültür Merkezi’nin açılış kurdelesini kestikten sonra bir konuşma gerçekleştirdi. Çevik konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün Bergama’da tarihi bir gün yaşıyoruz, çünkü Onur arkadaşımız Bergama’da bir kültür merkezi açıyor. Kültür merkezinin amacı burada yaşayan, yurt dışından gelen misafirlerimiz var. Rusya, Ukrayna, Hollanda, Almanya, Kazakistan’dan evli olanlar var. Bergama’da büyük bir kültürel karışım var. Benim eşimde Alman asıllı. 3 çocuğumuz var. Onlar hem Türkçe hem de Almanca biliyorlar. Türkiye’yi çok seviyorlar. Buradaki insanlarda Türkiye’yi çok seviyor, Bergama’mızı çok seviyorlar.” Dedi.

“Bergama’nın ilçe değil il olması gerekiyor”

Bergama’nın adım adım il olmaya doğru ilerlediğini söyleyen Ertan Çevik konuşmasına şöyle devam etti: “Bergama 200 yıl boyunca Roma İmparatorluğu’nun başkentliğini yapmış bir şehir. Bu sebeple Bergama’nın aynı zamanda ilçe değil il olması gerekiyor. Tarımı ve turizmi ile bu bölgeye çok büyük katkı sağlayacaktır. Tarihi miraslarla dolu olan ve bugün bütün dünya ülkelerinden Çin’den, Uzak Doğu’dan Asya’dan, Rusya’dan, Türkiye Cumhuriyetleri’nden ve özellikle Avrupa’dan her gün Bergama’ya gelen misafirlerimiz var. Misafirlerimiz için gerek belediye başkanlığımız ve gerekse kaymakamlığımız elinden geleni yapmakta ve çok iyi bir şekilde Bergama’da ağırlamaktadır. Duyumlarımıza ve izlenimlerimize göre Bergama halkı, gelen misafirlerin sadece otobüsle yukarıya gelip teleferikle yukarı çıkıp orayı gezip tekrar otobüsle geriye dönmelerini istemiyor. Bergama halkının istediği turistlerin aynı zamanda bu sokaklarda gezmeleridir. Turistleri bu sokaklarda gezdireceğiz. Esnafımız, insanlarımız burada tanışacaklar.  Aynı zaman da burayı da bir kültür merkezi olarak kullanacaklar. Ayrıca farklı inançtan olan insanların ve Hristiyan vatandaşlarımızın cenaze, nikâh ve ibadet gibi ihtiyaçlarını da karşılayacaktır. Sizler burada olduğunuz için hep birlikte bu kültür merkezinin açabildiğimiz için hepinize teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun ”dedi.

‘Seçkiler’ sergisi 9 Eylül Cumartesi ’ye kadar ziyaret edilebilecek

Konuşmaların ardından 2003 yılından buyana Türkiye’de yaşayan, Moldova, Rusya, Ukrayna, ABD, Almanya, Belçika ve Türkiye’de özel koleksiyonları bulunan ünlü ressam Nadya Ateş’in ‘Uluslararası Pergamon Kültür Evi’nin açılışa özel düzenlediği ‘Seçkiler’ adlı sergisi misafirlere tanıtıldı. Birbirinden eşsiz eserleriyle dikkat çeken sergide ressam Nadia Ateş eserlerini misafirlere tanıttı. Vaftiz Kiliseleri Vakfı Bergama temsilcisi Onur Kocabay, Nadya Ateş’e açılışlarına verdiği destek ve günün anısına teşekkür plaketi takdim etti.

Nadya Ateş’in ‘Seçkiler’ adlı sergisi, 09 cumartesi ’ya kadar 10.00-17.00 saatleri arasında Pergamon Uluslararası Kültür Evi’nde gezilebilecek.

Adres: Ertuğrul Mahallesi, Ahmet Kuduğ Çıkmazı, 4A, Bergama-İzmir