GÜLMEYE HAZIR OLUN!

İstanbul Kumpanyası'nın sahneye koyduğu  ‘Ayyar Hamza’ adlı  2 perdelik komedi oyunu Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyici ile buluşacak. Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında 5 Temmuz Pazar ak...

Özgürses Gazetesi
11:14 -
Abone ol
GÜLMEYE HAZIR OLUN!

İstanbul Kumpanyası’nın sahneye koyduğu  ‘Ayyar Hamza’ adlı  2 perdelik komedi oyunu Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda izleyici ile buluşacak.

Aliağa Belediyesi’nin Ramazan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında 5 Temmuz Pazar akşamı saat 22.00’de sahnelenecek oyuna Aliağalı tiyatro severlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Ali Bey’in, Molière’in eseri  ‘Scapin’in Dolapları’ndan Türkçe’ye uyarladığı ve Tarık Şerbetçioğlu’nun  yönetip oynadığı oyunda; Naci Taşdöğen, Nejmi Aykar,Ömer Gecü,Özkan Ayalp,Tunca Soysal, NerminKoçak, Taner Tunçay, Hande Akkent, Handan Aydın, Uğur Göncü, Begüm Akdoğan, İlknur Durmaz ve  Ayşegül Yazmacı gibi önemli isimler yer alıyor.

09 Kasım 2014 tarihinden bu yana sahnelendiği her yerde müthiş bir ilgi gören ve büyük beğeni toplayan ‘Ayyar Hamza’ adlı oyunun müziklerini Deniz Noyan, kostüm ve dekor tasarımını Eylül Gürcan, koreografisini ise Binnur Şerbetçioğlu üsteleniyor.

Tiyatro eleştirmenlerince  sıcak ve eğlenceli bir komedi olarak nitelendirilen  ‘Ayyar Hamza’  İstanbul Kumpanyası’nın  yeni bakış açısıyla günümüz seyircisinin huzuruna müzikli, danslı ve eğlenceli bir oyun olarak çıkıyor.

Geleneksel Türk Tiyatrosu’na bir selam niteliğinde, modern tiyatro teknikleriyle harmanlanan ve günümüz seyircisine dünün tiyatrosunu  farklı bir bakış açısıyla aktaran oyunun konusu şöyle gelişiyor: Muhterem Efendi ve Zuhuri Efendi, İstanbullu varlıklı iki kişidir. İkisinin de Sena Bey ve Nimet Bey adında oğulları vardır. Babalar oğullarının kendi seçtikleri kızlarla evlenmelerini ister. Ancak gönül ferman dinlemez. İki beyzade de kendi istedikleri kızlar ile evlenebilmek için Nimet Bey’in uşağı Hamza’dan yardım isterler. Hamza lakabına uygun Ayyar bir adamdır. Öyle bir oyun hazırlar ki işler karışır ama öte yandan da bu karışıklık beyzadelerin mutluluğa kavuşmalarını sağlar.

Aliağalılara komedi ziyafeti çekmeye hazırlanan oyunun bilet fiyatları 5 TL olarak belirlenirken, tiyatro severler oyunun biletlerini Biletix ve Açıkhava Tiyatrosu bilet satış gişesinden temin edebilecek.