Kardeş kent Bremen ile ilişkiler güçlenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kardeş kent Bremen’in belediye başkanı Dr. Andreas Bovenschulte ile çevrim içi toplantıda bir araya geldi. Başkan Soyer, “İzmir ve Bremen arasındaki ilişki çok değerli. Birlikte öğrenec...

Özgürses Gazetesi
11:39 -
Abone ol
Kardeş kent Bremen ile ilişkiler güçlenecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer kardeş kent Bremen’in belediye başkanı Dr. Andreas Bovenschulte ile çevrim içi toplantıda bir araya geldi. Başkan Soyer, “İzmir ve Bremen arasındaki ilişki çok değerli. Birlikte öğrenecek ve başaracak çok şeyimiz var” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Almanya’nın kardeş Bremen kenti Belediye Başkanı Dr. Andreas Bovenschulte ile çevrim içi toplantıda bir araya geldi. Haziran ayında İzmir’i ziyarete edecek Dr. Andreas Bovenschulte, “İzmir’e gelmek için sabırsızlanıyoruz. Yüz yüze ziyaretimizde İzmir ile Bremen arasındaki kardeş kent ilişkisinin 25. yılını kutlamak ve ilişkileri canlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Birlikte başaracak çok şeyimiz var”
Bremen ile İzmir arasında pandemi nedeniyle aksayan ikili ilişkileri geliştirip güçlendirmek istediklerinin altını önemle çizen Başkan Tunç Soyer ise “Yerel yönetimlerin ve belediyelerin gücüne inanıyoruz. Çünkü belediyeler insanlara daha fazla dokunabiliyor, ulaşabiliyor. İzmir ve Bremen arasındaki ilişki çok değerli. Birlikte öğrenecek ve başaracak çok şeyimiz var” dedi.

Kimler katıldı?

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Onur Eryüce, İzmir Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Gökçe Başkaya, Bremen Uluslararası İlişkiler ve Kalkınma İşbirliği Dairesi Başkanı Dr. Annete Lang, Protokol Dairesi Başkanı Birgitt Rambalski, Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Randy Haubner,  Bremen Invest Türkiye Direktörü Erol Tüfekçi ve Dünya Kenti İzmir Derneği Bremen Ofis Sorumlusu Ali Eliş katıldı.