Bergama’daki dere taşkınlarına anında müdahale

Aşırı yağışlar nedeniyle Bergama’nın kırsal mahallelerinde bulunan derelerde meydana gelen taşkınlara anında müdahale edildi. Çalışmalara vatandaşlarında destek verdiğini, büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini ifade eden Bel...

Özgürses Gazetesi
07:49 -
Abone ol
Bergama’daki dere taşkınlarına anında müdahale

Aşırı yağışlar nedeniyle Bergama’nın kırsal mahallelerinde bulunan derelerde meydana gelen taşkınlara anında müdahale edildi. Çalışmalara vatandaşlarında destek verdiğini, büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini ifade eden Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Kadim şehrimizin her bir hemşehrisine geçmiş olsun dileklerimle, teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bergama Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler yağışın ilk göründüğü andan itibaren gece gündüz sahada sıkı bir çalışma yürüttü. Kırsal mahallelerde özellikle mahalle içlerinden geçen dereler üzerine yoğunlaşan Bergama Belediyesi Fen İşleri Ekipleri, aşırı yağışların getirdiği birikintilerin suyolunu tıkamaması ve taşkınların tehlikeli boyutlara ulaşmaması için yoğun bir çaba gösterdi. Ekiplerin sürekli teyakkuzda olduğunu, muhtarlarla koordineli bir şekilde taşkın ihtimali olan derelere müdahale edildiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Ekiplerimiz gelen ihbarlara da süratle müdahale etti. Kırsal mahallelerimizin içerisinde ki bu müdahaleler neticesinde taşkınların tehlikeli boyutlara ulaşması önlenmiş oldu. Kuraklık nedeniyle yağmura da aşırı ihtiyacımız olduğu bu dönemde, yağışların afatsız bir şekilde sürmesini diler, tüm İzmir’imize geçmiş olsun dileklerimi iletirim” dedi.