İşten çıkarılan her emekçi mağdurdur!

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz İlçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Cumhuriyet Halk Partisi esnaflardan sorumlu İlçe Başkan yardımcısı olan Fikri Temur'un eşinin Aliağa Belediyesinden işinden çıkarılması üz...

Özgürses Gazetesi
06:32 -
Abone ol
İşten çıkarılan her emekçi mağdurdur!

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz İlçe binasında basın açıklaması gerçekleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi esnaflardan sorumlu İlçe Başkan yardımcısı olan Fikri Temur’un eşinin Aliağa Belediyesinden işinden çıkarılması üzerine düzenlenen basın toplantısında Başkan Durmaz “Bugün son derece spesifik bir konu için basın toplantısına ev sahipliği yapıyoruz. Bu toplantının asıl sahibi, esnaflardan sorumlu  İlçe başkan yardımcımız Fikri Temur ve eşidir. Biz bugün Fikri Temur ve eşinin başından geçen bir olay üzerinden Aliağa’da yaşanılan tabloyu konuşmak için bir araya geldik. Bu olayın kendisi için değil, olayın boyutu, yapısı ve niteliği için bir toplantı düzenliyoruz.” dedi.

 

Durmazın konuşmasının ardından söz alan Fikri Temur, eşinin işten çıkarılmasının ardındaki olayı şöyle ifade etti: “Serkan Acar ile aramızda geçen bir diyalogu anlatarak eşimin neden işten çıkarıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir restoran önünde yapılan park düzenlemesine bakmak üzere akşam iş çıkışı oraya gittiğimde Serkan Acar ve ekibinin de orada olduğunu gördüm. İçeride ellerimi yıkayıp dışarı çıktığımda Başkan ve yanındakiler kapının önünde duruyorlardı. Hal hatır sorulup çay içtikten sonra söz siyasete geldi. ‘Fikrici’ğim zaman geçmek bilmiyor değil mi, tabii gün saymak da zordur’ dedi. Ben de ‘zaman çok çabuk geçiyor başkanım. Bir yıl geçti bile, kaldı dört yıl. Dört yıl sonra verdiğimiz emaneti geri alacağız’ dedim. Başkan ‘Dört artı beş yıl daha biz buradayız’ şeklinde karşılık verince ben de ‘onu da halk bilir, biz bir şey diyemeyiz’ dedim. Sohbet sonrasında gayet normal şekilde ayrıldık. Ertesi gün, eşim beni telefonla arayarak Mahmut Başkan’ın emriyle işine son verildiğini söyledi. Bunu duyunca Mehmet Ali Başkan’a çıktım durumun aslını öğrenmek için. Emrin direkt olarak Serkan Başkan tarafından verildiğini öğrendim. Onunla görüşmek üzere makamına gittim, yaklaşık 3 saat bekledim. Bu çabalarımla içeri girdim, özel kalem Fahrettin Bey Başkanın görüşmek istemediğini söyledi. Israrım üzerine Başkan görüşmeyi kabul etti. Eşimin neden işten çıkarıldığını sorduğumda Serkan Acar bir gün önceki konuşmamdan dolayı olduğunu söyledi. Hata yaptığını söylediğimde ise bir karar verdiğini ve bu karardan dönemeyeceğini beyan etti. Restorandaki görüşmemize basın danışmanı Şenol Gök, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir ve restoran sahibi de şahittir. Kötü algılanabilecek hiçbir söylemim olmamıştır.”

 

Aliağa Belediyesi Yazı İşleri’nde görev alan ve iş akdi feshedilen Güler Temur ise “21 Ocak öğleden sonra saat 14,00 gibi, taşeronlardan sorumlu arkadaşımız Önder odaya gelerek konuşmak istedi. Mahmut Bey’in aradığını ve  ‘yazı işlerinde Güler Erdem Temur varmış, onun iş akdi bugün sona erdirilecek’ dediğini bildirdi. Ben de durumu böyle öğrendim. Herhangi bir resmi yazı veya bildirim yapılmadı. Daha sonra da işe gitmedim. Herhangi bir sebep söylenmedi. Kanuni yollardan hakkımızı aramak için bugün avukata vekaletimizi vereceğiz.” dedi.

 

Toplantının sonunda tekrar söz alan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz: “Kuşkusuz ki bir kişinin mağduriyeti son derece önemlidir. Ancak, tabii ki her bir emekçi işini kaybettiğinde böyle bir toplantı düzenlemiyoruz. Çünkü işe başlamak gibi, işten ayrılmak da hayatın akışı içerisinde olan bir şeydir. Bu kadarıyla ilgili söylenecek bir şey yoktur; ancak bu, özel bir olaydır. Hatırlanacağı gibi 20 günlük belediye başkanı 104 kişiyi işten çıkarmıştı. Bunu yaparken de ‘ben tasarruf gerekçesiyle bunları işten çıkartıyorum’ demişti. Biz o gün, bunun tasarruf gerekçesiyle değil, siyasal gerekçelerle, partizanca bir uygulama olduğunu söylemiştik. Reddetmişlerdi. Şimdi bugün görüyoruz ki, sonrasında pek çok insan işe alındı. Biz, neden yeni insanlar işe alındı demiyoruz. Kimsenin işinden, ekmeğinden olmasını istemeyiz. Ancak, belediye yönetimi 104 işçiyi tasarruf gerekçesiyle işten çıkardıktan sonra, yerine başkalarını alması, zaten ilk yaptığı işten çıkarmaları siyasi dayanaklarla yaptığını kanıtladığını söylemeye çalışıyoruz. Bu iddiamızı kanıtlayan en önemli şey de bugün Yönetim kurulu üyemiz Fikri Temur’un eşinin başına gelendir. Bu, sözün bittiği yerdir. Olayın kendisi bir cevaptır, tariftir, nitelemedir. Aliağa Belediyesi keyfi olarak yönetilmektedir, birilerinin kendi keyfine göre yönetip partizanca uygulamalar yapmaktan kaçınmadığı bir belediye durumundadır. Bunu Belediye Başkanı’nın uygulaması ortaya koyuyor. Güler Hanım’ın Aliağa Belediyesi’nde başarılı ve işini hakkıyla yapan bir çalışan olduğu, belediyeyle iyi kötü işi olan herkes tarafından bilinmektedir. Güler Hanım’ın işten çıkartılmasının sebebi performans, başarısızlık ya da işini yanlış yapmak değildir. Sadece ve sadece eşinin CHP ilçe yöneticisi olması sebebiyle yaptıkları bir konuşmaya dayanan bir ego tatminidir. Siz, bunları kaldıramayacak durumda iseniz, düne kadar arkadaşlık ettiğiniz, bugün de belediye başkanı olarak masanıza davet ettiğiniz kişiye bu şekilde laf söylemezdiniz, karşılığında verilmesi gereken cevabı da duymazdınız. Peki bu arkadaşımız bu sözleri hakaret ederek mi söylemiş? Hayır. Siyasi parti temsilcileri olarak hepimizin gün içerisinde onlarca kez yaptığımız konuşmalardan biridir. Bir siyasi partinin gelecek seçimlerde başarıyı hedeflediğini söylemesinin herhangi bir kişiye hakaret olarak algılanması söz konusu olabilir mi? Üstelik de konuyu siz açmışsınız. Bu, sözün bittiği, tuzun koktuğu yerdir. Keyfi idarenin ve partizanca uygulamanın somut delilidir. Biz bu delili kamuoyuyla paylaşmak için basın toplantısını düzenledik. İşini kaybetmiş her emekçi mağdurdur, Temur ailesi de mağdur olmuştur.” şeklinde konuştu.

Haber: Özgür GÜN

 

DİKKAT! : Yayınlanan  haber ve Fotoğrafların tüm hakları Özgürses Gazetesine aittir.Kaynak gösterilse dahi  haberlerin tamamı ya da bir kısmı kullanılamaz.