ABDURRAHMAN SADİEN’DEN GÖNÜL ZİYAFETİ

Aliağa Belediyesi ‘Mevlit Kandili’ özel programı ile İzmir’in Kuzeyinde Kur′ân-ı Kerim fırtınası estirdi. Aliağalılar, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin 1444. yıl...

Özgürses Gazetesi
01:41 -
Abone ol
ABDURRAHMAN SADİEN’DEN GÖNÜL ZİYAFETİ

Aliağa Belediyesi ‘Mevlit Kandili’ özel programı ile İzmir’in Kuzeyinde Kur′ân-ı Kerim fırtınası estirdi. Aliağalılar, âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşriflerinin 1444. yıl dönümü olan  ‘Mevlit Kandili’ gecesini muhteşem bir organizasyonla kutladı. Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği ve ilahilerin söylendiği programa Türkiye’nin her yerinden, 7’den 70’e her yaş grubundan katılım oldu.

KUR’ÂN VE DUA GECESİ

Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Mevlit Kandili’ özel programında; dünya Kuran okuma şampiyonu Güney Afrikalı Abdurahman Sadien ile birlikte dünya ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi eğitimci yazar Hafız Selman Okumuş, meşhur Mevlithanlardan Hafız Celalettin Şensoy ve Hafız Ekrem Aydoğdu binlerce kişiye unutamayacakları bir Kur’ân ve dua gecesi yaşattı.

MİLYONLARCA KİŞİYE ULAŞTI

Enka Salonunda gerçekleşen programa Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar,  Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Osman Bağlar, MHP Aliağa İlçe Başkanı Abdurrehim Aydemir, Aliağa İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan,  ilçe protokolü ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte binlerce Aliağalı vatandaşın yanı sıra Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösterenlerde oldu. Aliağa Belediyesi Mevlit Kandili’ özel programını uydu aracılığı ile Aliağa’dan canlı olarak yayınladı. Bu sayede birçok yerel ve ulusal TV Kanalı gecenin manevi hazzını ekranları başında canlı yayını izleyen milyonlarca insana ulaştırdı.

HAFIZ OKUMUŞ, ‘ÇOCUKLAR İSLAMIN VE ÜLKENİN GELECEĞİDİR’

Ulvi duyguların yaşandığı ve kardeşlik bağlarının pekiştiği ‘Mevlit Kandili’ özel programı; Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Hafız Selman Okumuş ’un Kur’an Tilaveti ve Mevlid sohbeti ile başladı. Hafız Okumuş ’un okuduğu Mevlid-i Şerif katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Kutlama programına katılanlar,  Hafız Okumuş’un ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklediği doyumsuz sohbetini büyük bir keyif alarak dinledi. Daha sonra tüm çocukları sahneye davet eden Hafız Okumuş, çocuklara çeşitli sorular sordu ve doğru cevap verenleri kendisinin kaleme aldığı  ‘Kur-an İlk Adım Elif –Ba’  isimli kitabına hediye ederek ödüllendirdi. Çocukların İslam’ın ve  ülkenin geleceği olduğunu söyleyen Hafız Selman Okumuş, “İzmir’den çok güzel sesli hafızlar çıkmıştır. Bir tanesi de sizin çocuğunuz olabilir. Yeter ki niyet edin, isteyin. Üstümüze düşen bir şey varsa her zaman yanınızdayız. Böyle güzel belediye başkanları, böyle güzel organizasyonlar ve böyle Peygamber sevdalıları varsa bu şehirde bu şehir İslam şehridir” diye konuştu. Hafız Okumuş, programın kendisine ait olan bölümünü dua yaparak bitirdi.

ELLER SEMAYA AÇILDI

Mevlid-i Şerif, ilahi ve kasideleri ile devam eden programda Meşhur Mevlithanlardan Hafız Celalettin Şensoy, Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve İlahi dinletisiyle adeta kulakların ve gönüllerin pasını sildi. Kur’an- ı Kerim’den sureler okuyan Hafız Şensoy, programda katılımcılarla adeta bütünleşti. Mevlit Kandili’ özel programında insan ruhunun derinliklerine inen Kur’an’ın kutlu nidası katılımcıları mest etti. Mevlithanları dikkatle dinleyen izleyiciler gözyaşlarına hakim olamadı. Hafız Selman Okumuş ve Hafız Celalettin Şensoy tarafından düet ezanın da okunduğu programda hep bir ağızdan salâvatlar getirildi. Katılımcılar, mevlidhanlar ve hafızlar ile bir araya gelerek gecenin manevi huzurunda hep birlikte semaya el açarak dualar etti.

ABDURRAHMAN SADİEN’DEN GÖNÜL ZİYAFETİ

‘Mevlit Kandili’ özel programı Güney Afrikalı meşhur Hafız Abdurrahman Sadien ile  zirveye ulaştı. Hoş bir sedayla insanların gönüllerine hitap eden muhteşem ötesi bir ses tonu ve hâkimiyetle Kur’an-ı Kerimi seslendiren hafız Abdurrahman Sadien, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlerin gönüllerine ziyafet sundu. Yaklaşık bir saat sahnede kalan ve davudi sesiyle Kur′ân okuyan Abdurahman Sadien, programın sonunda katılımcılardan gelen yoğun istek üzerine ‘İhlas Suresi’ni Aliağalılarla birlikte okudu. Aliağa’da gönülleri fetheden Sadien gecenin sonunda ayakta alkışlandı. Vatandaşların sevgi seliyle karşılaşan Sadien, zor anlar yaşadı ve salonda güçlükle ayrılabildi.

Program öncesinde; Osmanlı kıyafetleri ile seyyar güğümlerden katılımcılara mevlid şerbeti ikram edilmesi ilgi çekti.  Osmanlı’da seyyar güğümlerde şerbet ikramı kültürü Mevlid Kandili gecesinde yeniden canlandırıldı. Ayrıca yine Aliağa Belediyesi tarafından hazırlanan ve içinde lokum, kandil simidi ve mevlid şekeri  olan 5 bin 500 adet kandil paketi vatandaşlara dağıtıldı. Program akışı içinde de su ve gül suyu ikramı da yapıldı.

TEŞEKKÜR

Aliağa Belediyesi’nin böylesine kutlu  bir günde kendilerini unutmamasından mutluluk duyduklarını belirten vatandaşlar, “Her önemli günümüzde Aliağa  Belediyesi yanımızda oluyor. Bu durum memnuniyet verici. Sayın Başkanımız Serkan Acar’a bu duyarlılığı nedeniyle teşekkür ediyoruz” dediler.