Kızılay Haftası Bergama’da kutlandı

Kızılay Haftası Bergama’da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Bergama Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen kutlama programı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü önünden Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüşü ile başladı. Cu...

Özgürses Gazetesi
03:33 -
Abone ol
Kızılay Haftası Bergama’da kutlandı

Kızılay Haftası Bergama’da düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Bergama Kızılay Şubesi tarafından düzenlenen kutlama programı İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü önünden Mehter Takımı eşliğinde yapılan kortej yürüşü ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden yürüyüşün ardından kutlama programına geçildi. Törenin açılış konuşmasını yapan Bergama Kızılay Şube Başkanı Ahmet Vurucuoğlu; ‘’Türk Kızılayı olarak ihtiyaç sahiplerinin her zaman yayındayız. Kurulduğu günden beri her afet bölgesinde, her coğrafyada din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin yardıma muhtacı olanın yanındayız. Görevlerimizin arasında ülkemizin kan ihtiyacının karşılanması öncelikli olarak yer alıyor. Kızılay haftası kapsamında tüm vatandaşlarımızı kan vermeye bir kez daha davet ediyorum’’ dedi.

BAŞKAN KOŞTU HERKESİ KAN VERMEYE DAVET ETTİ

Etkinlikte bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu ’da kan vermenin önemine işaret ederek, herkesi Kızılay Haftası kapsamında kan vermeye davet etti. Kanın üretemediğimiz tek ilaç olduğunu söyleyen Başkan Koştu, “Bir canı ihtiyaç anında kan vererek kurtarabiliriz” dedi.  Başkan Koştu’nun konuşmasının ardından Kızılay Haftası nedeniyle şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere İlçe Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkanı Hakan Koştu, İlçe Emniyet Müdürü Metin Kartal ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kiraz ödüllerini verdi. Kızılay Bergama Şubesi ve 100. Yıl Ortaokulu işbirliği ile düzenlenen etkinlikte, 14 Eylül İlkokulu öğrencileri Halk Oyunları gösterisini sergiledi. Kızılay Haftası etkinliği vatandaşlardan yoğun ilgi gören Manisa Mesir Mehteran Grubu’nun gösterileri ile son buldu.