ASEV ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM KONSER

  Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) kültür sanat faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği yıl sonu etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.   Etkinlikler çerçevesinde ASEV eğitmenlerinin öğrencileri ile birlikte haz...

Özgürses Gazetesi
10:44 -
Abone ol
ASEV ÖĞRENCİLERİNDEN MUHTEŞEM KONSER

 

Aliağa Belediyesi Sanat Evi’nin (ASEV) kültür sanat faaliyetleri kapsamında gerçekleştirdiği yıl sonu etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor.

 

Etkinlikler çerçevesinde ASEV eğitmenlerinin öğrencileri ile birlikte hazırladığı ‘Sanat Gecesi’ Aliağalılara muhteşem bir gece yaşattı.Açıkhava Tiyatrosu’ndaki geceye ASEV çocuk korosunun seslendirdiği şarkıların yanı sıraenstrümantal yetenekleri damga vurdu.

 

Bir yıl boyunca ASEV bünyesinde eğitim alan öğrencilerin sergilediği enstrümantal gösteriler, sanatseverleri kendilerine hayran bıraktı.Aliağalıların beğeni ile izlediği sanat gecesinde farklı yaş gruplarından 96 kursiyer sahne aldı.Yerli ve yabancı unutulmazeserlerin kursiyerler tarafındanyorumlandığı konserde, ud grubu, gitar grubu, bağlama grubu, ney grubu, klarnet grubu ve ritim grubu izleyicilerden büyük alkış topladı.

 

Konserde Ud grubu;Çaresizim, Sen Kimseyi Sevemezsin, Bir Demet Yasemin, Klarnet grubu; Hasretinle Yandı Gönlüm, Ah İstanbul, Kaybolan Yıllar;Bağlama grubu da,Al Yazmalım, Çökertme, Eledim Eledim adlı parçaları başarıyla yorumladı. Kursiyerler,Türkçe şarkıların yanı sıra; LightlyRow, Someone LikeYou, CaroMio Ben, LongLong Ego, Game Of Thrones, Mi Favorita gibi Batı müziğinin eserlerine de gitar ve piyano eşliğindehayat verdi. Gecenin sonunda Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, ASEV eğitmenlerine teşekkür çiçeği takdim etti.

 

ŞEN: MÜZİK KONUSUNDA İYİ BİR SEVİYEYE ÇIKTIK

Düzenlenen Sanat Gecesi’nde kursiyerlerin üstün bir performans sergilediğini belirten ASEV Solfej Eğitmeni Hande Ülker Şen, “Bir yıl boyunca yaptığımız hazırlıkları bu gece sergileme fırsatı bulduk. Yaptığımız çalışmalarla öğrencilerimizi müzik konusunda çok iyi bir seviyeye çıkarttık. Önümüzdeki yıllarda bu seviyeyi daha da yukarılara çıkartacağız. Her zaman olduğu gibi sanat dolu bir Aliağa için çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz. Katılımcılara ve bu güzel gecenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

 

GÜVENÇ: TÜM KURSİYERLERİ TEBRİK EDİYORUM

Aliağa’da sanatın gelişmesi için önemli adımlar atıldığını ifade eden ASEV Şan Eğitmeni Yiğit Güvenç, “Her bir öğrencimi başarılı performanslarından ötürü kutluyorum. Amatör bir grup olabiliriz ama sahnede hepsi birer profesyonel sanatçı gibiydi. Hazırlıklarımız esnasında şunu gördüm ki Aliağa’da sanatı seven birçok insan var. Bu gece üst düzey bir performans sergileyen tüm kursiyerleri tebrik ediyorum. Ayrıca Aliağa’da sanata katkı sunan, desteklerini esirgemeyen Aliağa Belediyesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.