“TİYATRO SEYİR ALİAĞA” SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR

[gallery ids="1730"] Tiyatro Seyir Aliağa olarak, hem oyunculuk hem koreografi hem de müzikal anlamda yapılan çalışmaların bir ürünü olan Deli Dumrul oyunu ile Tiyatro seyir Aliağa , Aliağalılarla buluşuyor. "Deli Dumrul" oyun yazarı ...

Özgürses Gazetesi
05:37 -
Abone ol
“TİYATRO SEYİR ALİAĞA” SEYİRCİSİYLE BULUŞUYOR

Tiyatro Seyir Aliağa olarak, hem oyunculuk hem koreografi hem de müzikal anlamda yapılan çalışmaların bir ürünü olan Deli Dumrul oyunu ile Tiyatro seyir Aliağa , Aliağalılarla buluşuyor.

“Deli Dumrul” oyun yazarı Güngör Dilmen’in 1979’da Dede Korkut hikayelerinden birisi olan Deli Dumrul’dan yola çıkarak yazdığı bir geleneksel Türk tiyatrosu örneğidir. İki bölüm ve 9 sahneden oluşan eserde Dede Korkut’un Deli Dumrul hikayesi, Türkiye’nin politik ve toplumsal sorunlarına işaret ederek uyarlanmıştır.

“… günün birinde Deli Dumrul, ölmüş genç bir delikanlının başında ağıt yakan kadınları görünce, bunun haksızlık olduğunu düşünerek Azrail’den hesap sorar. Bu Tanrı’yı kızdırır. Azrail tam onun da canını alacakken…”

Keyifli bir oyun izlemeniz dileğiyle, şimdiden herkese iyi seyirler…
Davetiye Temin Yeri: Tüpraş Aliağa Halk Eğitim Merkezi
(Standımız hafta içi her gün açıktır)

OYUNCU KADROSU

Deli Dumrul: İsmail UZUN

Azrail: Ali OLÇUN

Kırk Yiğit: Erkan DEVELİ

Elif: Cansu BİLALOĞLU

Dumrulun Babası: Sedat BİLALOĞLU

Dumrulun Anası: H. Ceylan UZUN

Dede Korkut: Nuri BAŞÇI

Yenge: Özge OLÇUN

Pazarcı: Ali ERDOĞDU

Apostol: Gökhan KİP

Bezirganlar: Erdinç DEVELİ, Cihan BAYDUR, Görkem
GÜNGÖR,

Köylüler: Hülya DAMAR, Derya YILDIRIM, Vesile YILDIRIM,

TEKNİK EKİP:

Yönetmen: İsmail UZUN

Yönetmen Yardımcısı: Ali OLÇUN
Ses – Işık: Mehmet Onur CİRİTOĞLU
Dekor: Sedat BİLALOĞLU, Erkan Develi
Aksesuar: H.Ceylan UZUN
Kostüm: Özge YAĞIZ
Makyaj: Ayşegül ÖREN, Seda CİRİTOĞLU

_____________________________________________

“TİYATRO SEYİR ALİAĞA” KİMDİR?

Tiyatro Seyir Aliağa 2014 Kasım ayında kurulmuştur. Çalışmalarını TÜPRAŞ Halk Eğitim sahnesinde yapan grub, farklı sektörlerde çalışan 25 oyuncu bulunmaktadır. Çalışmalarını TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi ile koordineli yapmakta olan Tiyatro Seyir Aliağa sezon sonunda katılımcılarına halk eğitim tiyatro sertifikası vermektedir. Sadece Aliağa değil, İzmir çevresinde de tiyatro anlamında saygın bir yere gelmek, kaliteli izleyici kitlesi yaratmak, sanata verilen değerin artmasına katkı sağlamak grubun başlıca amacıdır.