Başkan Soyer’den İspanya’ya “Terra Madre” daveti

İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Kayhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Başkan Soyer ziyarette İspanya’daki belediyeleri Eylül ayında ...

Özgürses Gazetesi
10:31 -
Abone ol
Başkan Soyer’den İspanya’ya “Terra Madre” daveti

İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Kayhan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i ziyaret etti. Başkan Soyer ziyarette İspanya’daki belediyeleri Eylül ayında İzmir’de yapılacak uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre’ye davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir Fahri Konsolosu Muharrem Kayhan’ı ağırladı. Görüşmede, ülkeler ve şehirler arasında kurulacak kültürel ve ticari ilişkiler ele alındı. Başkan Tunç Soyer, İspanya ile çok yakın ilişkiler geliştirmek istediklerini ifade ederek  “Kültürümüz ve yaşam tarzımız arasındaki benzerlik göz ardı edilemez. İleri gitmenin tek yolu kaygıları bir yana bırakıp çok çalışmak” dedi.

“Gastronomi fuarı İzmir’de yapılacak”
“Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda Eylül ayında düzenlenecek uluslararası gastronomi fuarı Terra Madre Anadolu İzmir 2022’nin hazırlıklarının sürdüğünü belirten Başkan Soyer, İzmir sofrasını dünyayla buluşturmaya devam ettiklerini söyledi. Soyer, İspanya’daki belediyeleri de fuara davet etti. İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ise fuarın İspanya’da duyurulmasında kendilerine destek vereceklerini belirtti.

Başkan Soyer’e kitap jesti
Héctor Castañeda, Başkan Tunç Soyer tarafından başlatılan “Her “Mahalleye Bir Kütüphane” kampanyasını gördüğünü ve bu çalışmayı desteklediğini söyledi. Castañeda, Soyer’e kampanyaya destek için de kitap hediye etti.