ALOSBİ’den sosyal izolasyon yatırımı

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), toplum sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. ALOSBİ ile bünyesindeki firmalar, Aliağa Devlet Hastanesi girişleri için yapılan sosyal izolasyon yatırım...

Özgürses Gazetesi
03:15 -
Abone ol
ALOSBİ’den sosyal izolasyon yatırımı

Aliağa Kimya İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ), toplum sağlığına verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi. ALOSBİ ile bünyesindeki firmalar, Aliağa Devlet Hastanesi girişleri için yapılan sosyal izolasyon yatırımlarına büyük katkı sağladı.

Koronavirüs, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yaşam rutinlerine yeni bir boyut kazandırdı. Sosyal izolasyon ve bu çerçevede yapılması gerekenler giderek hayatın bir parçası haline geldi. Normalleşme sürecine yavaş yavaş giriş yaptığımız bu günlerde hastanelerde koronavirüs ile mücadele kapsamında, sağlık kuruluşlarındaki yoğunluğu azaltmak, hem personelin hem de vatandaşın sağlığını riske atmamak için yeni tedbirler alınmaya başlandı. Hastanelerde alınacak bu önlemlerin başında sosyal izolasyon ve kişisel hijyen kuralları geldi.

“Hep destek, tam destek”

Bu doğrultuda yeni önlemler için ilk adımı atan Aliağa Devlet Hastanesi, bina girişlerindeki sosyal izalasyon yatırımını tamamladı. Bu doğrultuda çalışanlarla hastalar arasında sözel görüşme esnasında oluşacak riskler için cam bariyer uygulamasına geçildi ve şüpheli hastalar için gerekli izolasyon ortamı oluşturuldu. Koronavirüs salgın dönemi boyunca canları pahasına en ön safta çalışan sağlık personellerine desteğini esirgemeyen ALOSBİ ve bünyesindeki CS Wind Turkey Kule İmalatı A.Ş, Ravago Petro Kimya Üretim A.Ş., Sun Chemical Matbaa Mürekkepleri ve Gereçleri San. Tic. A.Ş. ile Bakır Sülfat Kimya San. ve Tic. A.Ş. firmaları da bu yatırım için elini taşın altına koydu. Sürecin başından beri toplum sağlığına ve milli dayanışmaya önem verecek atılımlarda bulunan ALOSBİ, daha önce sağlık çalışanları için içerisinde filtre sistemi bulunan numune ve sürüntü alma kabini ve koruyucu ekipman desteği vermişti.