FOÇA, SEVGİ VE DOSTLUK TÜRKÜLERİYLE YANKILANDI

Türk Halk Müziği dinletisinde, sevgi ve dostluk türküleri söylendi... “Türküler Aşkına” isimli konserde, Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik tarafından seslendirilen Anadolu ve Kafkasya Türküleri, dinleyenlere duygusal anlar yaşattı. Fo...

Özgürses Gazetesi
11:29 -
Abone ol
FOÇA, SEVGİ VE DOSTLUK TÜRKÜLERİYLE YANKILANDI

Türk Halk Müziği dinletisinde, sevgi ve dostluk türküleri söylendi…

“Türküler Aşkına” isimli konserde, Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik tarafından seslendirilen Anadolu ve Kafkasya Türküleri, dinleyenlere duygusal anlar yaşattı.

Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eski şefi Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik’e; bağlamada Hüseyin Koçak, kavalda Dr. Mahmut Karagenç, kabak kemane’de Merih Kaya, bas gitar’da Ömür Kasa ve ritim sazlarda Yrd. Doç. Dr. Serkan Çelik eşlik etti.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konsere; Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, belediye meclis üyeleri ve Foçalılar katıldı.

Konserin finalinde, Yrd. Doç. Dr. Aşkın Çelik’e teşekkür çiçeği veren Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Çok güzel bir müzik akşamı yaşadık. Hocamızı özlemişiz. Kendisi, Foça Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu’na çok emek verdi. Şimdi bu hizmetlerine Kars’ta devam ediyor. Foça’da onu seven çok. Hatırlanmak ve sevilmek çok güzel iki duygu; dostluklar da bu duygularla bütünleşiyor… Bir şiirdir Foça ! diyoruz. Aşkın Hocamız, bu şiirin içinde her zaman oldu. Geldi, bizleri şereflendirdi, kulaklarımızın pasını sildi. Onu gerçekten çok özlemişiz. Kendisine çok teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.