DÜNYA MİRASI BERGAMA EMITT’TE

Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı kabul edilen EMITT - Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere 23. kez kapılarını açtı. 31 Ocak -03 Şubat 2019 tarihleri arasında ziyarete aç...

Özgürses Gazetesi
02:23 -
Abone ol
DÜNYA MİRASI BERGAMA EMITT’TE

Dünyanın en büyük 5. turizm fuarı kabul edilen EMITT – Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ziyaretçilere 23. kez kapılarını açtı.

31 Ocak -03 Şubat 2019 tarihleri arasında ziyarete açık olacak olan fuarda UNESCO Dünya Mirası Bergama Belediyesi ise İZKA tarafından hazırlanan ortak tanıtım standı içerisinde yer aldı. Fuara katılan kurumların sunumlarında; turizm, doğa, kültür, arkeolojik ve gastronomik değerleri öne çıkarması dikkat çekti.

İZKA tarafından hazırlanan ve Bergama’nın da tanıtıldığı ortak standın açılışına İzmir İl Kültür ve Turizm Vekili Murat Karaçanta, İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Birimi Strateji ve Koordinasyon Müdürü Mehmet Ensarioğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler’de katıldı.

FUARA KATILIM UMUTLARIMIZI ARTTIRDI

Stantta ziyaretçilerle ilgilenen Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bu yıl 23. kez düzenlenen dünyanın en büyük turizm organizasyonlarından biri olan EMITT’e İZKA ile birlikte katılıyoruz. Son dönemde ülkemizde turizm sektöründe yaşanan sıkıntılar tarihi ve turistik kentlerimizi oldukça etkiledi. Bunlardan birisi de Bergama oldu. Tabi bu süreçte çıkış noktaları arandı ve yerel turizm konusunda birçok kentte olduğu gibi Bergama’da da farklı projelerle turizmi ayakta tutmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıllara oranla bu yıl fuara katılım sayısındaki artış bizleri umutlandırdı. Çünkü bizler 2500 yıllık tarihi ile birçok ilki başarmış çok özel bir kentte yaşıyoruz ve herkesin Bergama’nın birbirinden güzel değerlerini görmesini istiyoruz. Bunun içinde çalışmaya devam ediyoruz. Dünya turizm dinamiklerinin buluştuğu bu fuarın ülkemize ve kentlerimize büyük kazanımlar getirmesini diliyorum” dedi.

  1. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 31 Ocak- 3 Şubat tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde açık kalacak. Bergama Belediyesi’nin de yer aldığı İzmir standı fuar süresince Salon 3- B422’de yer alacak.