Hakan Koştu: “Ber­ga­ma ye­ni­den tu­rizm şehri ola­cak”

Seçim ça­lış­ma­la­rı­na hız kes­me­den devam eden Cum­hur İtti­fa­kı Ber­ga­ma Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Hakan Koştu, il­çe­de tu­riz­mi ge­liş­tir­mek ama­cıy­la Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı­nın da d...

Özgürses Gazetesi
01:46 -
Abone ol
Hakan Koştu: “Ber­ga­ma ye­ni­den tu­rizm şehri ola­cak”

Seçim ça­lış­ma­la­rı­na hız kes­me­den devam eden Cum­hur İtti­fa­kı Ber­ga­ma Be­le­di­ye Baş­kan Adayı Hakan Koştu, il­çe­de tu­riz­mi ge­liş­tir­mek ama­cıy­la Kül­tür ve Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı­nın da des­te­ği­ni ala­rak al­ter­na­tif pro­je­ler üre­tip de­ği­şik ham­le­ler ya­pa­cak­la­rı­nı açık­la­dı.

“Tek­no­lo­ji­yi en iyi şe­kil­de kul­la­na­ca­ğız”
Hakan Koştu, Ber­ga­ma­lı seç­men­le­re ses­le­ne­rek, “il­çe­mi­zi tu­rizm an­la­mın­da ta­nıt­mak hatta böl­ge­sel an­lam­da tu­rist çek­mek an­la­mın­da ya­pı­la­bi­lecek ça­lış­ma­la­rı pro­je­len­di­re­rek Ba­kan­lık des­te­ği ile bir­lik­te ha­ya­ta ge­çi­re­ce­ğiz” dedi.

İlk etap­ta in­ter­net tek­no­lo­ji­si­ni çok iyi kul­la­na­rak en az 5 ya­ban­cı dilde Ber­ga­ma’nın ta­ri­hi ve tu­ris­tik me­kân­la­rı­nı ta­rih­sel ve kül­tü­rel an­lam­da ta­nıt­mak is­te­dik­le­ri­ni be­lir­ten Koştu, şöyle devam etti: “İçe­ri­ğin­de yoğun gör­sel­lik ba­rın­dı­ran fo­toğ­raf­lar­la zen­gin­leş­ti­ril­miş en az 5 ya­ban­cı dilde Ber­ga­ma’yı her yö­nüy­le an­la­tan ya­zı­lı do­kü­man­la­rın yük­len­miş ol­du­ğu, tu­rizm amaç­lı il­çe­mi­zin ta­nı­tı­mı­na yö­ne­lik bir web si­te­si ku­ra­ca­ğız. Söz ko­nu­su bu uy­gu­la­ma­da il­çe­mi­ze ge­lecek tu­rist­ler ne­re­de ko­nak­la­ma ya­pa­bi­lir? Ne­re­le­ri ge­ze­bi­lir? Ber­ga­ma’nın de­ni­ze ya­kın­lı­ğı ne kadar? Çev­re­sin­de­ki yaşam kül­tü­rü na­sıl­dır? Gibi ih­ti­yaç du­ya­ca­ğı her ko­nu­da bil­gi­ler yer ala­cak. İlçe­mi­zi zi­ya­ret etmek is­te­yen tu­rist­ler gör­sel an­lam­da önce sanal ola­rak il­çe­mi­zi ge­zecek ve Ber­ga­ma hak­kın­da geniş bilgi edi­ne­bi­lecek” dedi.

“Ber­ga­ma’da tu­rizm an­la­mın­da eksik kal­ma­ya­cak”
Ye­ter­siz ko­nak­la­ma so­ru­nu or­ta­dan kal­dır­mak için otel ve ev pan­si­yon­cu­lu­ğu­nun ar­ttı­rıl­ma­sı­nı sağ­la­mak ve halk top­lan­tı­la­rı ya­pa­rak ih­ti­ya­ca göre yeni pro­je­ler de üre­te­cek­le­ri­ni be­lir­ten Hakan Koştu, “Biz, is­ti­yo­ruz ki bir tu­rist il­çe­mi­ze gel­di­ğin­de ih­ti­yaç­la­rı doğ­rul­tu­sun­da hiç bir sorun ve şi­kâ­yet ile kar­şı­laş­ma­sın. Bu ek­sik­lik­ler neyse bu so­run­la­rı tu­rizm­ci­le­ri­miz ile bir araya ge­le­rek çö­ze­lim. Ama en önem­li­si kendi hal­kı­mı­zı tu­rizm an­la­mın­da bi­linç­len­di­ri­ci ça­lış­ma­lar­da bu­lu­na­ca­ğız. Ber­ga­ma’nın es­ki­ye da­ya­lı uzun geç­mi­şi olan tarih ve kül­tü­rü­nü önce hal­kı­mı­za ma­hal­le­ler­de ya­pa­cak ol­du­ğu­muz soh­bet top­lan­tı­la­rı ile an­lat­ma­yı, ören yer­le­ri­ne üc­ret­siz kül­tür ge­zi­le­ri dü­zen­le­ye­rek uzman ta­rih­çi­ler ta­ra­fın­dan tu­rizm kav­ra­mı­nı be­nim­se­tecek ça­lış­ma­lar ya­pa­ca­ğız. Bu tür pro­je­le­ri ha­ya­ta ge­çir­mek için ya­şa­mı bo­yun­ca ören yer­le­ri Ak­ro­pol ve Ask­le­pi­on’u hiç gör­me­miş kendi hal­kı­mı­za bu de­ğer­le­ri­mi­zi gös­te­rip tu­rizm kav­ra­mı­nı an­la­ta­ca­ğız. Hal­kı­mı­za Tu­rizm Ba­kan­lı­ğı­mız­ca an­laş­ma ya­pa­rak Müze ve ören yer­le­ri­mi­ze bu an­lam­da zi­ya­ret­le­ri üc­ret­siz ger­çek­leş­ti­re­ce­ğiz” dedi.