BERGAMA’DA 1.GALENOS PAPATYA FESTİVALİ

Eski Roma döneminin ünlü hekimi, bilim insanı ve filozof Bergamalı Galenos adına ve şifalı bitkilerinin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen 1.Galenos Papatya Festivali başladı. Bergama Galenos Kültür ve Turizm Derneği ve Jap...

Özgürses Gazetesi
02:55 -
Abone ol
BERGAMA’DA 1.GALENOS PAPATYA FESTİVALİ

Eski Roma döneminin ünlü hekimi, bilim insanı ve filozof Bergamalı Galenos adına ve şifalı bitkilerinin tüm dünyaya tanıtılması amacıyla düzenlenen 1.Galenos Papatya Festivali başladı.

Bergama Galenos Kültür ve Turizm Derneği ve Japonya Galenos Derneği’nin Bergama Belediyesi’nin desteğiyle düzenlediği festivalin açılış töreni Bergama Arastası’nda Efe Heykeli’nin önünde gerçekleştirildi. Açılış törenine Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Bergama Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kahyaoğlu, ümit Atlam, Bergama Galenos Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sait Tez, Japonya Galenos Derneği Başkanı Dr. Kaori Goto, Bergama Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Muammer Esen, vatandaşlar ve Japon misafirler katıldı.

GALENOS ÇOK ÖNEMLİ BİR DEĞERDİR

Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı yaptığı açılış konuşmasında; “Bergama, sağlıkta özellikle eczacılıkta merkez olmuş ve bütün dünyaya adını duyurmuş bir şehirdir.  İnşallah gelecekte Papatya Festivali, Bergama’nın yurtiçi ve yurtdışı tanıtımına vesile olur” dedi. Bergama Galenos Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Sait Tez ise; “Bizler Japon kültürünü tanımak aynı zamanda kendi kültürümüzü Japonlara tanıtmak için böyle bir etkinliğe ev sahipliği yaptığımız için onur duyuyoruz. Bildiğiniz gibi Galenos, Bergamalıdır. Bu topraklar için önemli bir değerdir. Bergama, Galenos sayesinde dünyada tıbbın başkenti olmuştu. Bizde Bergama halkı olarak bunun gururunu yaşamaktayız” diye konuştu.Japonya Galenos Derneği Başkanı Dr. Kaori Goto ise; “Bu festival başta olmak üzere, biliyorum ki Bergama’yı çok güzel günler bekliyor. Bergama dünyaca ünlü bir şehir olacak. Sizin arkanızda Japon dostlarınız da olacak. Bunu unutmayın” dedi.

UYGULAMALI TEDAVİ YÖNTEMLERİ

Konuşmaların ardından Bergama Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi ile Kılıç Kalkan Ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi. Daha sonra Bergama’yı Sevenler Turizm Derneği korosu ise muhteşem bir konser verdi. Ardından Yörük Kadın Derneği’nin sergi açılışı yapıldı. Bergama Belediyesi Haluk Elbe Konferans Salonu’nda ise, Japon akupunktur ve moxibustion uzmanı Dr.Yoshihara ve Türk manuel tedavi bel ve boyun fıtığı uzmanı fizyoterapist Hasan Nalbant tarafından katılımcılara uygulamalı tedavi yöntemleri sunuldu.

PAPATYA FESTİVALİ VE GALENOS’UN ŞİFALI OTLARI

Festival kapsamında Galenos’un keşfettiği papatya bitkisi başta olmak üzere, ilaç yapımında kullandığı diğer bitkiler, yaptığı kremler, geleneksel bitkisel yemekler ile Bergama ve Japon kültürleri tanıtılacak.Galenos Papatya Festival’i 30 Mart’a kadar devam edecek.