BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN SON 10 YILIN ÖZETİ

Bergama Belediyesi, son 10 yılda yapılan hizmetleri, belediyenin mali yapısını ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in görev süresince belediyenin hangi noktadan nereye geldiğini anlatan bir video yayınladı ve katalog dağıttı. Bergama B...

Özgürses Gazetesi
12:48 -
Abone ol
BERGAMA BELEDİYESİ’NDEN SON 10 YILIN ÖZETİ

Bergama Belediyesi, son 10 yılda yapılan hizmetleri, belediyenin mali yapısını ve Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’in görev süresince belediyenin hangi noktadan nereye geldiğini anlatan bir video yayınladı ve katalog dağıttı.

Bergama Belediyesi son 10 yılda yapılan hizmetlerin bedelleriyle birlikte anlatıldığı ve belediyenin mali yapısını bir katalogda topladı.Hazırlanan videoda ise kentin tarihi geçmişinden son 10 yılda Bergama Belediyesince yapılanlara, farklı teknikler kullanılarak yapılan çekimlerle değinildi. 10 dakikalık videoda Bergama’yı geçmişine yaraşır bir şekilde geleceğe taşımayı hedefleyen Bergama Belediyesi’nin izlediği yol 2009’dan bu yana belediye başkanlığını yürüten Mehmet Gönenç’in; “Biz Bergamalılar önemli ve özel bir kentte yaşadığımızı biliyoruz. Bizler Bergama gibi görkemli bir mirasın sahipleriyiz. Bu mirası yaşatmanın onurunu içimizde, sorumluluğunu da omuzlarımızda taşıyoruz” sözleriyle anlatıldı.

2009 – 2019 PROJELER KATALOĞU

“2009 – 2019 Projeler Kataloğu” adıyla hazırlanan katalogda “Hizmete Geçirilen Projeler”, “Devam Eden Projeler”, “Yapıma Hazır Yeni Projeler”, “Sosyal Projeler”, “Eğitime Destek”, “Kültür ve Sanat Etkinlikleri”, “Kitaplar, Yayınlar”, “Turizm Etkinlikleri ve Tanıtımlar”, “Heykeller”, “Tarihi Yapılarda Restorasyonlar”, “Yeni Araç ve İş Makineleri”  ve “Spor Etkinlikleri” başlıkları yer aldı. Yapımı biten ve devam eden projeler ile restorasyonlar maliyetleriyle birlikte anlatıldı.

33 KAMULAŞTIRMA, 60 ADET GAYRİMENKUL ALIMI VE MALİ YAPI

Katalogda ayrıca 6360 Sayılı kanun ile orman vasfını yitirdiği tespit edilerek satın alınan ve belediye hazinesine kazandırılan 60 adet gayrimenkul (637 bin metrekare) ile kentin farklı noktalarında belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere kamulaştırılan 33 adet taşınmaz, şehir içi yol ve tretuvar yapımları, yeni bağlanan köy ve mahallelerde 2014 – 2018 yılları arasında yapılan işler toplam maliyetleri ile birlikte yer aldı. Son 10 yılda ekonomide gelinen son durum ise “Mali Yapı” başlığında tablo ve grafiklerle göz önüne serildi.

“GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ PROJELER VE MALİ YAPIMIZ İLE BELEDİYEMİZİ İYİ BİR NOKTAYA TAŞIDIK”

Daha önce yeniden aday olmayacağını; “Bununla ilgili kararımı bir yıl önce vermiştim. Belediye Başkanlığı için 10 yıl ideal bir süre. Bu çok onurlu bir görev. Memlekete hizmet etmek için illa ki belediye başkanı olmamıza gerek yok. Bu parti kendi dinamikleri içerisinden 2019’da ki yerel seçimleri kazanacak yeni bir adayı çıkaracak güçtedir” sözleriyle açıklayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “10 yıldan bu yana Bergama Belediye Başkanlığı görevini onurla yürütüyorum. 2004 yerel seçimlerinde muhalefet sıralarına seçilmiş bir belediye meclis üyesi olarak başlayan aktif siyasi yaşamımda, 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde Bergamalı seçmenlerin oyları ile iki kez art arda seçim kazanan bir başkan olma gururunu yaşadım. Belediye Başkanlığı şüphesiz büyük bir onur ama bir o kadar da ağır bir sorumluluk ve zorlu bir iş. 2009’da sıkıntılı bir mali yapı ile devraldığımız Belediyemizi iki dönem boyunca hem ürettiğimiz hizmetler hem de mali yapımız ile iyi bir noktaya taşıdığımızı düşünüyorum. Mali açıdan birçok belediyenin sorun ve sıkıntı yaşadığı dönemde iyi bir yönetim sergiledik. Belediyenin malını çarçur eden, belediyenin mallarını satan, borçlandıran, borç batağına sürükleyen yönetimlerden olmadık. Görev sürem boyunca çalışmalarımıza, katkı koyan tüm çalışma arkadaşlarıma ve iki dönem boyunca bu onurlu görevi yapmama olanak tanıyan tüm Bergamalı hemşerilerime şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

İLÇEYE ÖNEMLİ ESERLER KAZANDIRILDI

Başkan Gönenç’in görevde bulunduğu süre içerisinde ise Bergama’ya Futbol Akademi Tesisleri, Bergama Kültür Merkezi, Katlı Otopark, Kapalı Spor Salonu, Taziye Evi, Aquapark, Tenis Kortları, Bergama Araştırmaları Kütüphanesi, Dursunbey ve Kestel Köprüleri, Kapalı Hayvan Pazarı, Bal İşleme Paketleme Tesisi,Atık Su Arıtma Tesisi, Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Hasta Yakını Konuk Evi gibi tesisleri ilçeye kazandırdı. Ayrıca eski Sümerbank Tekstil Fabrikası eğitim kampüsüne dönüştürüldü. Pazar yeri çatısı kapatılarak yeni görünümüne kavuştu. 2007 yılında başlanılan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi 2010 yılında tamamlandı. Son olarak ise Bergamalılar için nostaljik önemi yüksek olan Çamlıpark ve Bergama Ticaret Merkezi projelerinin yapımını başlattı.