KINIK BELEDİYESİNDEN KADINLAR GÜNÜNDE KİBARİYE KONSERİ 

Kınık Belediyesi '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü bir dizi etkinlikle kutladı. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, eşi Hülya Doğruer, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nadide Mutluer, Belediye Meclis Üyesi Sibel Kocazeybek ve ...

Özgürses Gazetesi
05:04 -
Abone ol
KINIK BELEDİYESİNDEN KADINLAR GÜNÜNDE KİBARİYE KONSERİ 

Kınık Belediyesi ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü bir dizi etkinlikle kutladı. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, eşi Hülya Doğruer, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Nadide Mutluer, Belediye Meclis Üyesi Sibel Kocazeybek ve Belediye Meclis Üyesi Adayı Behire Tanır ile birlikte ilk olarak Kınık Mesleki Eğitim Merkezi’nde Kınık Milli Eğitim Müdürlüğü’nce düzenlenen “Kadınlar Yarışıyor” bilgi yarışmasına katıldı. Yarışma sonunda katılan tüm ekiplere hediye verildi.
Daha sonra Kınıklı kadınların çalıştığı Sultan Gıda Konserve Fabrikası, Bahçıvanoğlu Tarım ve Teknopak Plastik Fabrikası’nda çalışan işçi kadınları ziyaret edip, onlara karanfil dağıttılar. Kadınlar günü için hazırlanan yaş pasta kesildi.Akşam ise Kınık Belediyesi’nin, Kınık Kapalı Spor Salonu’nda kadınlar günü münasebeti ile düzenlediği  Kibariye konseri düzenlendi. Kınık’lı kadınlar düzenlenen konserde gönüllerince eğlendiler. Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer yaptığı konuşmada ; ‘Tüm kadınlarımızın Kadınlar gününü kutluyorum. Aslında kadınlar günü 8 Mart olmasına rağmen bence her gün Kadınlar  günüdür.  Her ne kadar evin reisi erkekler görünse de bence evin reisi kadındır. Yeni dönemde her mahallede kadınların kendi aralarında toplanıp sosyalleşeceği lokaller açacağız. Şu an Kınık Merkez, Poyracık Arpadere ve Yayakent Mahallelerinde, Halk Eğitim Merkezi ile açtığımız Kilim Kurslarını istek olan tüm mahallelerde açacağız. Kadınlarımız bu kurslarda hem kilim dokumasını öğrenecek hem de İŞKUR tarafından verilen günlük yevmiye ile aile bütçelerine katkı sağlayacak. Ayrıca inşaat çalışmaları başlayan yeni Halk Eğitim Merkezi ve Öğretmen Evi’nde bayan kursiyerlerimiz daha fazla imkan ile kurslara kavuşmuş olacak” dedi. Kibariye kendi repertuvarı ve başka sanatçılara ait birbirinden güzel şarkılarla hem oynadı hem oynattı.Konser sonunda Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer eşi Hülya Doğruer ile birlikte Kibariye’ye çiçek, fincan takımı ve Kınık Kilimi hediye etti.