BERGAMA KIRSALINDA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bergama Belediyesi, Tarım Orman İş-Sendikası işbirliği ile 10 kırsal mahallede yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Ayrıca Karalar Mahallesi Sosyal Tesisi ile Oruçlar Mahallesi Muhtarlık ve Toplantı Salonu hizmete açıldı. Büyü...

Özgürses Gazetesi
09:10 -
Abone ol
BERGAMA KIRSALINDA SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bergama Belediyesi, Tarım Orman İş-Sendikası işbirliği ile 10 kırsal mahallede yeni bir sosyal sorumluluk projesi başlattı. Ayrıca Karalar Mahallesi Sosyal Tesisi ile Oruçlar Mahallesi Muhtarlık ve Toplantı Salonu hizmete açıldı.

Büyükşehir yasası ile köylerden dönüştürülen kırsal mahallelerde yaşayanların yaşam kalitesini arttırmak, göçü önlemek, istihdam ve üretime katılmalarını sağlamak amacıyla Eylül 2018’de sosyal sorumluluk projesi başlatıldı. Projenin sosyal yardım kampanyası için ilk etapta Karalar, Oruçlar, Topallar, Katrancı, İkizler, Muratlar, Çobanlar, Yalnızdam, Hacılar ve Halilağalar olmak üzere 10 köy belirlendi ve ihtiyaç sahibi 350 kişi tespit edildi.

Karalar ve Oruçlar’da düzenlenen programa CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Bergama Belediye Başkan Adayı Dr. İdris Yavuzyılmaz, CHP İlçe Başkanı Mehmet Ecevit Canbaz, İzmir İl Başkan Yardımcısı Mert Can Malkoç, Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu İzmir İl Temsilcisi ve Tüm Yerel Sen 2 No’lu Şube Başkanı Tamer Yiğit Güler ve 1 No’lu Şube Başkanı Bilal Altıner, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

AMACIMIZ BURADAKİ İNSANLARIN AŞINI, EKMEĞİNİ BÜYÜTMEK

Karalar ve Oruçlar’da bir konuşma yapan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, köylerde yaşamanın, geçinebilmenin, para kazanabilmesinin zorlaştığını, göçün arttığını, sağlık ve eğitim imkânlarının ise giderek zorlaştığını anlattı. Projenin amacı ile ilgili konuşan Başkan Gönenç; “Biz Tarım Orman-İş Sendikası ile birlikte buradaki insanların eskiden olduğu gibi üretebilmelerinin yollarını açmak istiyoruz. Burada yaşamaya devam etmelerini istiyoruz. Köylerini terk etmeden huzur içinde çocukları ve aileleri ile birlikte üretmelerini ve yaşamalarını istiyoruz. İhtiyacı olan ailelere bir takım desteklerde bulunalım istiyoruz. Asıl derdimiz burada ki insanların aşını, ekmeğini büyütmek” dedi.

Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş ise; “Kırsalda yaşayanlar yaşadıkları toprakları terk ediyorlar. Gençler üretimden kopuyor, köyler boşalıyor. Oysa Anadolu toprakları herkese yetecek verime sahiptir. Yeter ki üreten insanların ürettikleri değerlendirilsin. Bu projede bizim temel amacımız kırsalda yaşayanları üretime kazandırmak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ise; “Köylerimiz gittikçe boşalıyor, üreten köylülerimizin üretim kaynakları elinden alınıp, ürettiklerini satamaz ya da satsa bile emeğinin karşılığını alamaz hale getiriliyor. Buda köylerden şehirlere göç edilmesine neden oluyor. Bu tabloda böyle bir projeyi geliştirip uygulamaya geçen Bergama Belediye Başkanımızı ve Tarım Orman-İş Sendikası yönetimini kutluyorum. Çünkü biz köylerimiz üretsin, güçlensin, sütü para etsin, tütünü para etsin, çocuklarıyla huzur içerisinde doğdukları topraklarda yaşasın istiyoruz” dedi.

Ayrıca Karalar Muhtarı Ziya Koç ve Oruçlar Muhtarı Salih Özlü’de programda birer konuşma yaptılar. Mahallelerinin sorunlarını dile getirerek gerçekleştirilen proje için teşekkür ettiler. Konuşmalar sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, CHP Bergama Belediye Başkan Adayı İdris Yavuzyılmaz ve Tarım Orman İş Sendikası Genel Başkanı Şükrü Durmuş köylülerin sorunlarını dinleyip ev ziyaretlerinde bulundular.