CHP SEÇİM STARTINI ALİAĞA’DA VERDİ

Genel seçimlere kısa bir süre kala CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, genel seçim hakkında değerlendirme yapmak amacıyla 30 ilçede yürüteceği çalışmaların ilkini CHP Aliağa İlçe Örgütüyle bir araya gelerek Aliağa'da gerçekleştirdi...

Özgürses Gazetesi
04:00 -
Abone ol
CHP SEÇİM STARTINI ALİAĞA’DA VERDİ

Genel seçimlere kısa bir süre kala CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, genel seçim hakkında değerlendirme yapmak amacıyla 30 ilçede yürüteceği çalışmaların ilkini CHP Aliağa İlçe Örgütüyle bir araya gelerek Aliağa’da gerçekleştirdi.  Yapılan toplantıda 2014 yerel seçimlerinde DSP’den Belediye Başkan Adayı olan Hakkı Ülkü’ye destek verenlerin’de yer alması dikkat çekti.

Düzenlenen toplantıda yerel seçim dönemindeki kırgınlıkları bir tarafa bırakarak, CHP’yi iktidar yapmak için el birliğiyle çalışmanın önemine dikkat çekildi. İzmir İl Başkanı Ali Engin, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Dr. Ülkümen Rodoplu’nun katılımıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde CHP Aliağa İlçe Örgütüyle bir araya gelen partililer, genel seçim değerlendirmesinde bulundu. Yerel seçim sürecinde yaşanan bir takım kırgınlıkları sona erdirerek, genel seçim çalışmalarına birlik içerisinde odaklanmanın önemine dikkat çeken CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Bu toplantı sizlere gelen mesajlardan da anlaşıldığı gibi kişilere özel bir toplantı. Görüyorum ki davet ettiğimiz dostlarımızın, arkadaşlarımızın, partililerimizin bir çoğu bugün bu toplantıya  katılmışlar. Bu partimiz adına gösterdiğiniz sorumluluk çok sevindirici. Teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“ALİAĞALILARI KUCAKLAYAN BİR BELEDİYE YOK”

Toplantıda konuşan CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, “Buluşma sebebimiz yaklaşmakta olan genel seçimlerle ilgili olarak bir değerlendirme yapmak amaçlıdır. Önümüzdeki süreci, partimiz nasıl yönetileceği, önümüzdeki süreçte neler yapılacağı hususunda görüş alışverişi ve değerlendirme yapmak istiyoruz. Hem ilçemizde hem de bölgemizde CHP olarak en iyi sonucun alınması hususunda neler yapılması gerektiği konusunda görüş alışverişi yapmak istiyoruz” dedi. Yerel seçim sonuçları hakkında da konuşan Durmaz, “Ne yazık ki Aliağa’da bir seçim başarısızlığı yaşadık, seçim başarısızlığının sonucunda neleri kaybettiğimizi, siyasette aynı yerde yürüyememek ve aynı idealler etrafında toplanamamaktan dolayı nasıl bir bedel ödediğimizi bugün hepimiz görüyoruz. Bugün toplantı yaptığımız salon bizim evimizdi. Biz burada kendimizi evimizde hissediyorduk. Şimdi konuğuz, misafiriz. Değerli arkadaşlarım, bu salonu alabilmek ve burada toplanabilmek için bile çok ciddi bir çaba sarf ettik. Kapılar kapalı. 104 çalışan arkadaşımız işten çıkarıldı ve sonrasında Aliağa Belediyesi’nin kapıları Aliağa halkına kapatıldı. Üç kilitle girilen Başkan Yardımcıları odaları, 5 kilitle girilen Belediye Başkan odaları oldu. Partimizin iktidar olduğu dönemde belki eksikliklerimiz vardı, belki kusurlarımız vardı ama halka açık belediye vardı. Aliağalıları ve partilileri kucaklayan bir belediye vardı. Bugün yok. Bugün kapıyı kapatmış, halka sırtını dönmüş, halkla temasını kesmiş, nereden geldiğini bilmediğimiz ve geçmişi hakkında hiçbir fikrimizin olmadığı profesyonel yöneticiler tarafından yönetilen bir belediye var. Belediye ile ilişkisi sadece kapının arkasında ceketi olan başka hiçbir yazılı iş anlaşması, iş sözleşmesi olmayan, seçilmiş bir hüviyeti olmayan bir kaç kişi tarafından yönetiliyor. Bu son derece tehlikelidir” ifadelerini kullandı.

“TEK HEDEFİMİZ  BAŞARIYA ULAŞMAK”

Durmaz  yerel seçim sonrasında yaşanan kırgınlıkların geride kaldığına dikkat çekerek, “Eğer biz bir arada olmazsak, eğer biz birbirimize tutunmazsak, eğer biz kendi aramızdaki kırgınlıkları gidermez ve çözemezsek başkaları gelirler bizi yönetirler, başkaları gelirler ve bu kentin geleceğine karar verirler. Bu kendin geleceği bugün tehlikededir. Ben hepimizin bu yapılanlardan gerekli dersleri çıkardığımızı düşünüyorum. Bugün çok sevinerek görüyorum ki çok farklı kesimden arkadaşlarımız yeniden kol kola girdiler. Yeniden aynı ideal yolunda yürümeye niyetliler. Bu gerçekten sevindirici bugün bu salondaki buluşmanın yarın Aliağa’da kazandıracağımız başarılar için bir başlangıç olduğunu düşünüyorum ve bundan da eminim. Bizim Aliağa’da gerçekten güçlü bir temelimiz var. Aliağa bir emek kenti, Aliağa demokrasi kültürünün yaşandığı bir kent. Biz Aliağa’da kol kola girersek, dağılmazsak enerjimizi birbirimize karşı harcamazsak kesinlikle Aliağa’da güçlü sonuçlar alırız ve seçimi kazanırız. Yapılan anketlerde Aliağa’da CHP’nin aldığı siyasi destek yüzde 43-44 oranlarındadır. Ne yazık ki bu siyasi destek yerel seçimlerde bilinen nedenlerle aynı kanala akmadı, akamadı. Artık onu daha fazla tartışmayacağız. Geçmişte yapılan yanlışları hepimiz not edeceğiz ve hepimiz önümüzdeki süreci en iyi şekilde yürütmeye, başarıya odaklanacağız” dedi.

“Bugün bu ülkede sandıktan yeni bir iktidar çıkacaksa bu CHP iktidarı olacak” diyen Durmaz, “Ülkenin geldiği durum ortada; Cumhuriyet Bayramı’nda çelenk koyma talebimiz reddedildi. Malum yeni bir çelenk kanunu var. Bugün 10 Kasım törenleri için, matemimiz için Atamızın Anıtına çelenk koyma talebimiz reddedildi. Bugün bu ülkede iktidar değişecekse, bugün bu ülkede sandıktan yeni bir iktidar çıkacaksa bu CHP iktidarı olacak. O nedenle hala önümüze sandık konuluyorken, hala sandıkla bu ülkede iktidar değiştirilebileceği bir tablo varken bu fırsatı iyi kullanmak zorundayız. Hiçbirimizin ötekini sevmeme, kendisine, kurumlarına ve savunduğu değerlere karşı bilerek ya da bilmeyerek yıpratıcı tutumlar içinde olmaya hakkı yok” şeklinde konuştu.

“PARTİ İÇİNDEKİ KIRILMALARIN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ “

CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ise Başkan Özcan Durmaz’a yaptığı değerlendirmelerden dolayı teşekkür ederek, “Bu toplantıları 30 ilçeden yapacağız. Seçimlere kısa bir süre kaldı. Biz de il yönetimiz olarak, aday belirleme ve ön seçim tartışmaları yapılmadan önce bu toplantıları yapmaya karar verdik. Örgütümüz yorgun. Yerel seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı seçimlerini atlattık. Bu kadar yorgun olmamıza rağmen bu da önemli bir görev. İlk toplantıyı Aliağa’da yapıyoruz. Önemli bir katılım var” dedi. “Suçlu aradık bu normal işin doğasında var” diyen Engin şöyle devam etti:

“Her seçim sonrasında bunlar olur. 7 ay süreçte bütün bunları  yaptık. Aradan geçen süreden sonra 1-2 yıl bu konuları konuşamayız. Bu bize ve partililerimize yakışmaz. Biz tamamen açık ve saydam ve demokratik bir şekilde yürütüyoruz. AK Parti’de parti kongreleri yapıyorlar. Aliağa’da bir yarış, rekabet var mı? Duydunuz mu? CHP’de ilçe başkanı ya da genel başkan bir eksiklik yaptıysa örgütümüzün denetimine sunulacak. Eksik varsa demokratik bir partide uyarmak hatta bizleri değiştirmektir. Milletvekili seçimlerinde umarım ön seçim olur, iyi çaba göstereni çok çalışanı seçin. Biz il yönetimi olarak temel siyasi eğitimlerle yeni katılan üyelerimizle bu çalışmayı gerçekleştireceğiz. Hızla sandık görevlilerini de belirlemeliyiz. Partimizin yeni seçim bildirgesi yayınlanacak. Partililerimiz halka ulaştırmakla görevlidir. Yeni bir yolculuğa çıkmak lazım. Kötü yönetiliyoruz. Parti içindeki kırılmaların önüne geçmek lazım. Partide demokrasi işliyor. Tabi ki rekabet ve yarışma olacak. Parti içi demokrasiyi daha da kurumsal hala getirmeye çalışılıyor. Hepinize teşekkür ederim.”

Yapılan konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı bir şekilde parti içi değerlendirme olarak devam etti.