ALİAĞA’YA OTEL GİBİ DURAK!

Duraklarda toplu taşıma araçlarını bekleyen  vatandaşların  her türlü olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi  için ' modern durak' projesini hayata geçiren Aliağa Belediyesi, ilçede klimalı durak dönemini başlatarak bir ilke daha imz...

Özgürses Gazetesi
11:58 -
Abone ol
ALİAĞA’YA OTEL GİBİ DURAK!

Duraklarda toplu taşıma araçlarını bekleyen  vatandaşların  her türlü olumsuz hava şartlarından etkilenmemesi  için ‘ modern durak’ projesini hayata geçiren Aliağa Belediyesi, ilçede klimalı durak dönemini başlatarak bir ilke daha imza attı.

Vatandaşların toplu taşıma araçlarını yaz aylarında serin, kış mevsiminde ise sıcak ortamda beklemelerine olanak sağlayan modern  durakların ilki  Hükümet  Caddesinde  hizmete girdi. Klimalı durağa ilgi gösteren Aliağalılar, soğuk havaların  kendisini hissettirdiği şu günlerde; klimalı durakta üşümeden toplu taşıma araçlarını beklemenin keyfini yaşıyor.

 ALİAĞA BELEDİYESİ FEN İŞLERİ MÜDÜRÜ METE GÜZELOCAK, “HEDEFİMİZ BU PROJEMİZİ ALİAĞA GENELİNDE YAYGINLAŞTIRMAK”                                             

Aliağa Belediyesi tarafından  yenilenerek modernize edilen  konforlu  otobüs durağının klima özelliğiyle sınırlı  olmadığını ve vatandaşların  rahat etmeleri açısından her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü kaydeden Aliağa Fen İşleri Müdürü Mete Güzelocak, şu bilgileri verdi: “Durak projemizi Aliağa halkının her şeyin en iyisine layık olduğu felsefesinden yola çıkarak vatandaşlarımızın  ortak kullanım alanlarının  modernize edilmesi kapsamında   tasarladık.Bu yönde yaptığımız ilk tespitler  neticesinde, vatandaşlarımızın da istek ve görüşleri doğrultusunda Aliağa’da  modern durak kavramını  hayata geçiriyoruz. İlk etapta  pilot bölge olarak belirlediğimiz Hükümet caddesinde inşa ettiğimiz durağın en önemli özelliği  burada toplu taşıma araçlarını bekleyen  vatandaşlarımızı yazın sıcaktan, kışın da soğuk ve yağmurdan koruyacak olmasıdır.Vatandaşlarımızın  rahat etmesi   adına hertürlü konforun düşünüldüğü  bu durakta ;  sıcak soğuk üniteli klima, hava perdeleri, let ışıklar, oturma yerleri,  engelli vatandaşlarımızın kolaylığı  için  engelli rampası, vatandaşlarımızın su ihtiyacını karşılamak için otomatik  sebil,  sokak hayvanları için suluk ve  mamamatik   ve  hoş bir görüntü oluşturan  mevsimlik çiçekler yer alıyor.İskeleti demir profil malzemeden  oluşturulan  bu durak, kış şartlarına uygun su geçirmez  ahşap malzeme ile kaplandı.Hedefimiz bu projemizi Aliağa genelinde yaygınlaştırmak. Ayrıca yine vatandaşlarımızın görüş ve talepleri doğrultusunda duraklarımızda modernizasyon çalışmalarımız devam edecek. Yani duraklarımızda ki konfor bu özelliklerle sınırlı kalmayacak. Bu noktada Aliağa’lı vatandaşlarımızın görüşlerini bizlerle paylaşmalarını bekliyoruz”