BERTİ USTA SANATÇI AYŞEN GRUDA İÇİN SAHNE ALDI

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BERTİ) “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı oyunu Ayşen Gruda için sahneledi. Hafta sonu Efeler Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ulusal Muzaffer İzgü Tiyatro Festivali’ne katılan Bergama Belediyesi Şehir...

Özgürses Gazetesi
02:17 -
Abone ol
BERTİ USTA SANATÇI AYŞEN GRUDA İÇİN SAHNE ALDI

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu (BERTİ) “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı oyunu Ayşen Gruda için sahneledi.

Hafta sonu Efeler Belediyesi’nin düzenlediği 1. Ulusal Muzaffer İzgü Tiyatro Festivali’ne katılan Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu ayağının tozuyla Bergamalı tiyatroseverlerin karşısına çıktı. Bergama Kültür Merkezi BerKM’de sahnelediği “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı oyunu ise geçtiğimiz gün yaşamını kaybeden ünlü sanatçı Ayşen Gruda için oynadı.

2500 YILLIK TRAGEDYA

Bergama Belediyesi Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz’ün uyarlayıp yönettiği eser, dekorları, makyajı, müziği ve kostümleri ile birlikte çok beğenildi. 2 Bin 500 yıl önce yazılan Sophocles ve Aiskhylos’un eserlerinden uyarlanan, adalet arayışının ve düşünce özgürlüğünün dışavurumunun anlatıldığı oyun dakikalarca alkışlandı.

BU OYUNU AYŞEN GRUDA’YA ARMAĞAN EDİYORUZ

Sahneye çıkan Bergama Belediyesi Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz ise; “Bir önceki oyunumuzu bize, topluma ışık tutan iki aydına, sevgili Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’a adamıştık. Bugün üzücü bir haber aldık. Ayşen Gruda’yı kaybettik. Bu oyunumuzda Ayşen Gruda’ya armağan olsun” dedi. Küçüköz daha konuşmasından sonra ise sahneye Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’i davet ederek kendisine oyunun çerçevelenmiş afişini armağan etti.

TARİH ZALİMLERİ DEĞİL, ONLARLA MÜCADELE EDENLERİ HATIRLAR

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç ise; “Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu kurulduğunda ilk olarak William Shakespeare’in Hamlet adlı oyununu sahneledi. Bu oyunda da izlediğiniz gibi oldukça iddialı gidiyorlar. Emeği geçen herkesi, tüm oyuncuları tebrik ediyorum. Bugün bir değerimizi Ayşen Gruda’yı kaybettik. Ne yazık ki bazı değerlerimizi yavaş yavaş yitirmeye başlıyoruz. Aydınlık günlerimizde iz bırakan ve çok emeği olan insanlar. Umarım yerlerine yeni değerlerimiz yetişir. Burada sanatla uğraşan, tiyatro ile ilgilenen bu gençler umudumuzu arttırıyor. Bu oyun yüzlerce yıl önce yazılmış bir metin. Bundan 2 bin yıl öncede böyle zalim krallar varmış. Ama hiç kimse bunları hatırlamıyor. Çünkü buna direnen ve mücadele eden Antigone’nin hikâyesi yazılmış. Bu bugünler içinde geçerli. Tarih bizim şikâyet ettiğimiz, üzerimizde baskı kuran, yaşamımızı karartmaya çalışanları değil, onlarla mücadele edenleri yazacak. Bizlerde bunu tiyatroyla, sanatla anlatmaya devam edeceğiz” dedi.