BERGAMALILAR AYDIN’DA GÖNÜLLERE TAHT KURDU

“ZİNCİRE VURULMUŞ ANTİGONE” AYDIN’DA ÇOK BEĞENİLDİ Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aydın’ın Efeler İlçesi’nde düzenlenen 1. Ulusal Muzaffer İzgü Tiyatro Festivali’nde sahnelediği “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı o...

Özgürses Gazetesi
01:00 -
Abone ol
BERGAMALILAR AYDIN’DA GÖNÜLLERE TAHT KURDU

“ZİNCİRE VURULMUŞ ANTİGONE” AYDIN’DA ÇOK BEĞENİLDİ

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aydın’ın Efeler İlçesi’nde düzenlenen 1. Ulusal Muzaffer İzgü Tiyatro Festivali’nde sahnelediği “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı oyunuyla gönüllerde taht kurdu.

Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Aydın Efeler Belediyesi’nin 18 – 21 Ocak tarihleri arasında düzenlediği 1. Ulusal Muzaffer İzgü Tiyatro Festivali’ne katıldı. Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Sahnesi’nde sahnelenen “Zincire Vurulmuş Antigone” adlı oyun kapalı gişe oynadı ve büyük beğeni kazandı.

Bergama Belediyesi Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz’ün uyarlayıp yönettiği eser, dekorları, makyajı, müziği ve kostümleri ile birlikte oldukça dikkat çekti. 2 Bin 500 yıl önce yazılan Sophocles ve Aiskhylos’un eserlerinden uyarlanan, adalet arayışının ve düşünce özgürlüğünün dışavurumunun anlatıldığı oyun dakikalarca alkışlandı.

Sahnelenen oyun sonrasında ise sunuculuğu üstlenen Efeler Belediyesi adına festival sorumlusu Ezgi Erdi, Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncularına emeklerinden ve katılımlarından dolayı teşekkür ederek sahneye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yusuf Kalın ile yönetmen Sinan Küçüköz’ü davet etti. Bir konuşma yapan Kültür ve Sosyal işler Müdürü Yusuf Kalın; “1. Ulusal Muzaffer İzgü Tiyatro Festivali’nin üçüncü gününde Bergama Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu konuk ettik. Dekoru ve kostümleri ile büyük emek verdikleri oyunlarını sahnelediler. Kendilerine belediye başkanımız ve Efeler halkı adına çok teşekkür ediyorum. Bergama Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Gönenç’e buradan selamlarımızı gönderiyorum” dedi. Ardından Sinan Küçüköz’e bir plaket verdi.

Bergama Belediyesi Sanat Yönetmeni Sinan Küçüköz ise; “Çocuk ve yetişkinlere yönelik oyunların sahnelendiği, söyleşi ve atölyelerle taçlanan, Türk edebiyatının güçlü isimlerinden Muzaffer İzgü’ye ithafen düzenlenen bu festivalde bizi davet eden ve ağırlayan Efeler Belediyesine çok teşekkür ediyorum. Özellikle de iki gün boyunca içimizden biri gibi bize eşlik eden Ezgi Erdi’ye ve oyunumuzda bizi yalnız bırakmayan tiyatro severlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.