CHP’li Güven, okullara neden hala müdür atanmadığını sordu

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir'deki boş müdür kadrolarına neden müdür atanmadığını Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı'ya sordu. 2014-2015 eğitim öğretim döneminin 1 ayönce başlamış olmasına...

Özgürses Gazetesi
01:25 -
Abone ol
CHP’li Güven, okullara neden hala müdür atanmadığını sordu

CHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, İzmir’deki boş müdür kadrolarına neden müdür atanmadığını Milli Eğitim Bakanı Sayın Prof. Dr. Nabi Avcı’ya sordu. 2014-2015 eğitim öğretim döneminin 1 ayönce başlamış olmasına rağmen boş  kadrolara hala müdür atanmadığını belirten Güven, İzmir’de 692 ilk ve orta dereceli okulun boş müdürlük kontenjanlarına 3 bin 800 adayın başvurduğunu, seçim ve atama için de daha  ne kadar zaman geçeceğinin  de belirsiz olduğunu belirtti.  Kadroların hala boş tutulmasının eğitimi baltaladığını belirten Prof. Dr. Hülya Güven,  “Hükümetin asıl amacının eğitimin kalitesini bozarak eğitim çağındaki çocukların okullaşma oranlarının azaltılması olduğu çok açık. Nitekim getirilen 4+4+4 sisteminin de okula giden çocuk sayısında azalmaya  yol açtığı, buna paralel olarakta  kız çocuklarının   evlenme sayısında artış olduğu belirtilmiştir. Okulların öğretmensiz ve müdürsüz bırakılması da  bu amacın bir parçası olarak görülmektedir.” dedi.

BAKANLIĞIN HAFIZASI SIFIRLANIYOR

692 okula hala müdür atanmamasının eğitim kalitesi üzerinde olumsuz etkileri olacağını belirten Prof. Dr Hülya Güven, “İzmir’de okul müdürlerinin atamaları ne zaman yapılacak” diye sordu. Güven, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, yurt genelinde kaç okul müdür makamının daha boş olduğunun açıklaması gerektiğini söyledi. Güven, “Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatında kaç kişinin görevine son verilmiştir”diyerek, bu durumun Milli Eğitim Bakanlığı’nın hafızasını da sıfırlayacağı sonucunu doğuracağını savundu.