AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ HOTAR VE SÜREKLİ ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ilçemiz sorunlarını masaya yatırmak için oda başkanları ve Ak Parti üyeleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıya Bergama T...

Özgürses Gazetesi
10:41 -
Abone ol
AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ HOTAR VE SÜREKLİ ODA BAŞKANLARIYLA BULUŞTU

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar ile İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli ilçemiz sorunlarını masaya yatırmak için oda başkanları ve Ak Parti üyeleri ile bir araya geldi.

Yapılan toplantıya Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper, Başkan Yardımcısı Lütfi Kolat, Yönetim Kurulu Üyeleri Tahir Erdoğan ile Ali Sarıl ve Genel Sekreter Gülay Koç katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantının ilk konuşmasını Bergama Ak Parti İlçe Başkanı Hakan Koştu yaptı. Koştu, Bergama’nın çözülen ve çözülme aşamasında olan sorunlar ile bölgenin diğer sağlık, tarım, sanayi ve ulaşım gibi konu başlıkları altında değerlendirme yaparak, ön bilgilendirme yaptı. Koştu’nun ardından Kerem Ali Sürekli mikrofon başına geçti. Bergama’yı sevdiğini, Bergama ile yakinen ilgilendiğini, sorunlara hâkim olduğunu ve Bergama Ticaret Odası’nın ev sahipliğini üstlendiği Ekonomi Zirvesi’nde birçok konuya değindiğini belirten Sürekli, “ Ticaret Odası Başkanımızı Ankara’da sık sık ağırlıyoruz. Sizleri de ağırlamak isteriz “ şeklinde esprili bir dille oda başkanlarına seslendi. Kerem Ali Sürekli’den sonra konuşmasını yapmak üzere Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Nükhet Hotar kürsüye geçti. Taşeronların kadroya alınması ve doğalgaz konularına değinen Hotar “ Bergama bir ay sonra doğalgaza kavuşacak. Bu hem Bergama halkı için hem de Bergama sanayisi için önemli bir atılım.Bundan sonraki çalışmalarımızda gönül gücümüz için sizlerden destek bekliyoruz” şeklinde konuştu. Konuşmasını tamamlayan Prof.Dr. Nükhet Hotar sözü oda başkanlarının soruve sorunlarına bıraktı.

Bu aşamada, Bergama Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapacak firmalarla elektrik ve doğalgaz eksikliği sebebiyle yaşadığı sorunları dile getiren Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper “Ankara’ya yapmış olduğumuz ziyaretler çerçevesinde Kerem Ali Sürekli’nin her türlü desteğini aldık.” şeklinde konuşarak Sürekli’ye teşekkürlerini iletti. Bölgeye 2X50 MGW’lık trafonun yatırım planına alındığını; bu durumdan hoşnut olduklarının altını çizen Ürper, “Buraya yapılacak trafo ile Organize Sanayi Bölgemizin elektrik ihtiyacının tamamı karşılanacak” şeklinde konuşarak Hotar ve Sürekli’den destek beklediğini belirtti. Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde LM Wind Power dışında kurulabilecek başka bir firmanın da karar aşamasında olduğunu açıklayan Ürper, “Bölgemize yapılacak bu gibi yatırımlar ile istihdam problemini en aza indirgemiş olacağız” dedi. Son olarak Bergama’ya Dokuz Eylül Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin açılması konusunda destek isteyen Başkan Ürper, “Bergama’da fakülte kurulmasını, gençlerimizin geleceğin iş dünyasında istihdam edilmek üzere yetiştirilmesini ve onların kazanılmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Toplantı Hakan Koştu’nun kapanış konuşmasının ardından noktalandı.