Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim ÖZPAK’tan Gemisöküm Ziyareti!

Ulaştırma Denizcilik ve    Haberleşme  Bakanlığı  Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim ÖZPAK, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Daire başkanı Salih TAN, Aliağa Liman Başkanı Levent KÖLETELİ ve Başkan...

Özgürses Gazetesi
08:51 -
Abone ol
Tersaneler ve Kıyı  Yapıları   Genel Müdürü Salim ÖZPAK’tan Gemisöküm Ziyareti!

Ulaştırma Denizcilik ve    Haberleşme  Bakanlığı  Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim ÖZPAK, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğü Daire başkanı Salih TAN, Aliağa Liman Başkanı Levent KÖLETELİ ve Başkan Yardımcısı ,Gemi Geri Dönüşüm tesislerinde incelemelerde bulundu

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim ÖZPAK, başkanlığında ki heyet GEMİSANDER Yönetim kurulu tarafından karşılandı. Dernek yetkilisince, sektörün rakamlarla son durumu GEMİSANDER’in genel faaliyetleri/  hizmetleri ,  AB Gemi Geri Dönüşüm Yönetmeliği ve Hong Kong sözleşmesi kapsamında yapılan faaliyetler ile sektör sorunları konulu sunum yapıldı.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim ÖZPAK, Başkanlığında ki heyet daha sonra 3 tesiste çalışmaların yerinde izledi. Tesis yetkililerinden bilgiler aldı.

Dernek Yönetim Kurulunca;

AB Yönetmeliği ve Hong Kong sözleşmesinin kural ve standartları,

Diğer Asya ülkelerinin durumu,

AB Birliği  bayraklı  yıllık 2.5 milyon ton hurdaya çıkacak gemi  ,

AB tesislerinin 350.000  ton  halihazır   kapasiteleri  dikkate alındığında ülkemiz bu gemilerin yöneleceği tek ülke avantajını taşıdığı vurgulanarak,  kalıcı çevre ve tesis alt yapı yatırımlarının yapılması için  firmaların kira sözleşmelerinin sözleşme bitim tarihi olan 2026 tarihi beklenilmeden 49 yıllığına uzatılması büyük önem arz ettiği belirtildi.

Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim ÖZPAK, sektörün kira sözleşmelerinin uzatılması için ilgili makamlara uygun görüş verildiği, desteğin devam edeceğini ve ziyaretten duyduğu memnuniyetini ifade etti.