BAŞKAN ŞAHİN; “MENEMEN CUMHURİYETİ SEVİYOR…”

Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Menemen Belediyesi’nin düzenlediği coşkulu Fener Alayı’nın ardından hemşerilerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Menemen Cumhuriyeti seviyor. Men...

Özgürses Gazetesi
10:00 -
Abone ol
BAŞKAN ŞAHİN; “MENEMEN CUMHURİYETİ SEVİYOR…”

Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıldönümü kutlamaları kapsamında Menemen Belediyesi’nin düzenlediği coşkulu Fener Alayı’nın ardından hemşerilerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin; “Menemen Cumhuriyeti seviyor. Menemen asla karanlığa geçit vermeyecektir” dedi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’in, Cumhuriyetimizin 94’üncü kuruluş yıldönümünün Menemen’de büyük bir coşkuyla kutlanması için 28 Ekim akşamı Şehir Stadı önünden başlattığı Fener Alayı’na, 7’den 70’e yüzlerce Menemenli ellerinde Türk Bayrakları ile katıldı. Menemen Belediye Bandosu’nun seslendirdiği marşlar eşliğinde Cumhuriyet Meydanı’na kadar devam eden Fener Alayı’na, vatandaşlar ev ve işyerlerinden alkışlarla destek verdi. Cumhuriyetin ışığında ilerleyen Menemenliler, yaklaşık 1 km’lik Fener Alayı yürüyüşünü görsel bir şölene dönüştürdü. Sarı lacivertli renklere gönül vermiş Menemen Gençlik Taraftar Grubu’nun “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene. Vatan Sana Canım Feda” sloganlarına, Fener Alayı’na katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve eşi Nurdan Şahin, Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP İlçe Başkanı Hürol Taklak, Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve yüzlerce Menemenli coşkuyla eşlik etti.

Menemen Kültür ve Halk Oyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği Zeybek Ekibi’nin gösterileriyle renk kattığı Fener Alayı’nın ardından hemşerilerine seslenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Laik Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşun 94. yıldönümünü tüm Türkiye’de, İzmir’de ve güzel ilçemiz Menemen’de büyük bir coşkuyla kutluyoruz. Cumhuriyetimiz öyle kolay kurulmadı. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün bağımsızlık ateşini yaktığı günden, 9 Eylül 1922’de düşmanın İzmir’de denize dökülmesiyle birlikte gelen bu güzel Cumhuriyetimiz hepimize kutlu olsun. Cumhuriyetimiz dün nasıl diri bir şekilde kurulduysa, bugün de aynı dirilikte devam etmektedir. Yarın da aynı dirilikte devam edeceğinden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

“Cumhuriyetin Bekçileriyiz…”

Kurulduğu günden bugüne Türkiye Cumhuriyetini içten ve dıştan parçalamak isteyenler olduğunu, bu karanlık güçlerin 23 Aralık 1930’da Menemen’de Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı hunharca katlettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Ancak hiç kimse merak etmesin, içten ve dıştan gelen Cumhuriyet düşmanlarına karşı, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım diyen bütün insanlarımız Cumhuriyet’e bekçilik görevlerini hep yaptılar, her zaman da yapacaklardır. Türk, Kürt, Kuzey, Güney, Alevi, Sünni, Laz, Çerkez, Boşnak gibi hiçbir şekilde ayırım olmayan bu Cumhuriyetin güzelliklerini hep birlikte yaşıyoruz. Biz hiçbir zaman Alevi yada Sunni demedik. Birlik ve beraberlik içerisinde, bu Cumhuriyetimizi nasıl bir adım daha ileriye götürebiliriz diye hep beraber çalıştık. Cumhuriyetimize dün nasıl sahip çıktıysak, bugün ve yarın da öyle sahip çıkacağız. Çünkü Atatürk’ün kurmuş olduğu Laik Türkiye Cumhuriyeti, Atatürkçü düşünceyle, çağdaşlıkla, medeni düşüncelerle kurulmuştur. Atatürk demek devlet demek, vatan demek, millet demek, gönderde dalgalanan ay yıldızlı bayrağımız demektir. Bugün burada bu meşaleler şayet büyük bir coşkuyla yanıyorsa, biliniz ki Mustafa Kemal’in Askerleri sayesinde yanıyor. Bu Cumhuriyet meşaleleri her daim birlik, beraberlik, dirlik içerisinde yanmaya devam edecektir. Biz Menemenliler olarak ‘Menemen Cumhuriyeti seviyor. Menemen asla karanlığa ve yobazlığa geçit vermeyecektir’ diyoruz” diye konuştu.

 

Vatandaşların coşkulu alkışları eşliğinde konuşmasını sürdüren Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ne Mutlu Türküm Diyene’ sözü ile konuşmasını tamamladı. Menemenlilerin, havai fişek gösterisi eşliğinde hep birlikte İzmir Marşı’nı söylemesiyle Fener Alayı sona erdi.