Başkan ŞAHİN; “Hedefimiz insanlarımızı sosyalleştirmek”

Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’nın resmi açılış töreni Gölpark Menemen’de gerçekleşti. Av ve doğa sporları tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, öncelikli hedefleri...

Özgürses Gazetesi
08:35 -
Abone ol
Başkan ŞAHİN; “Hedefimiz insanlarımızı sosyalleştirmek”

Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’nın resmi açılış töreni Gölpark Menemen’de gerçekleşti. Av ve doğa sporları tutkunlarının yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, öncelikli hedeflerinin sosyal bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmak olduğunu söyleyerek, “Sosyal insanlar vatanına, milletine, devletine ve bayrağına bağlı insanlardır. Bizim de Menemen’de gerçekleştirdiğimiz bu ve benzeri organizasyonlardaki en temel hedefimiz, insanlarımızı sosyalleştirmek” dedi.

Türkiye’nin dört bir yanından av ve doğa sporları tutkunlarını bir araya getiren Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’nın resmi açılış töreni, Menemen Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl 170 dönüm alanda kurulan ve İzmir’in ilk doğal göl parkı olma özelliğini taşıyan Gölpark Menemen’de gerçekleşti.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin ve Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen açılış törenine; Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit, CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak, MHP Menemen İlçe Başkanı Ali Rıza Bölük, Menemen’deki Meslek Odaları ve Sivil Toplum Örgütleri Başkanları, Muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan ŞAHİN; “İzmir Fuarı’nı örnek aldık”

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende konuşan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, İzmir Fuarı örnek alınarak oluşturulan Gölpark Menemen’in eşine az rastlanır bir proje olduğunu söyleyerek, “Biz Gölpark Menemen’i inşa ederken, İzmir Fuarı’nı örnek aldık. İzmir Fuarı’nın açıldığı ilk günleri düşündüğümüzde, tıpkı burayı göreceğiz. Burası da 3-5yıl içerisinde Kültür Park’ın aynısı olma yolunda hızla ve emin adımlarla ilerliyor. Kitap Fuarı ile başladık. Çok yeni olmamıza rağmen %50 başarılı olduk. Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile devam ettik.  Bu fuarımıza ise inanılmaz bir ilgi vardı. Tarım kenti Menemen’de çok başarılı bir fuar gerçekleştirdik. Seneye daha da mükemmel olacak. Bugün Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’nı yapıyoruz. Bu alanda yeniyiz ama bana göre çok güzel bir açılış gerçekleştiriyoruz. Seneye bunun çok daha iyisini yapacağız. Gelecek yıllarda çok daha iyi işler çıkacak. Bütün bunları birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“Sosyal insan vatanına bağlı insandır”

Düzenlenen fuar organizasyonları ile daha sosyal bireyler yetiştirilmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini açıklayan Başkan Tahir Şahin; “Bir yerleşkede sosyallik, kültür ve ekonomi yoksa o yerleşkede hayat yok demektir. Biz Menemen’de halkımızın günlük ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışırken onların sosyal, kültürel ve ekonomik hayatı için de hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. İnsanlarımızın sosyalleşmesini önemsiyoruz. Çünkü bir insan Doktor, Hakim, Savcı, Belediye Başkanı, Kaymakam, Başbakan olabilir ama sosyal değilse, o insandan hiçbir şey olmaz. Sosyalleşen insanlar birbirlerini daha iyi tanıyor ve daha iyi anlıyor. Biz şuna inanıyoruz ki; sosyal insanlar vatanına, milletine, bayrağına ve devletine bağlı insanlardır. Sosyalleşmek bir yerde birlik olmak, bütünleşmek ve güçlenmek demektir. İşte bizim de bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz Expomen Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı ve bu fuara benzer organizasyonlarla asıl hedefimiz insanlarımızın sosyalleşmesini sağlamaktır. Ben bugün burada Türkiye’nin dört bir yanından avcılarımız ve doğa sporları tutkunlarını buluşturan bu fuar için emeği geçen herkesi kutluyor ve teşekkür ediyorum. Bu birlik beraberliğimiz sürdüğü müddetçe Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti her zaman payidar kalacaktır” diye konuştu.

Açılışa katılan avcılara seslenerek konuşmasına devam eden Başkan Tahir Şahin; “Avcılar akıllı, kararlı ve cesur insanlardır. ‘Av’a giden avlanır’ düşüncesinden yola çıkarsak, avcı avlanacaksa bile kurda kuşa yem olmaz, aslanın pençesine düşene kadar mücadele eden cesur insanlarımız olan avcılarımızı yürekten alkışlıyorum” dedi.

“Kuzey’in yıldızı”

Kuşadası ve Çeşme gibi tatil bölgelerine 1 saat, Manisa yada sanayi bölgesi Aliağa’ya 20 dakika mesafedeki Menemen’in çok avantajlı bir noktada olduğuna dikkat çeken Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “İzmir ve Ege 2015-2016 TUİK verilerine baktığınızda %1,1 büyümüş. Bu güzel ilçemiz ise 5,59 büyümüş. İnanılmaz bir büyüme hızı yakalamışız ve bu dur durak bilmiyor. Önümüzdeki 10 yılda, özellikle İzmir-İstanbul otoyol projesi bittiğinde, Çandarlı Limanı açıldığında, buradaki tarım topraklarından çıkan ürünler devletimiz ve hükümetimiz tarafından iyi değerlendirildiğinde, bu güzel ilçe Bakırçay’ın, Kuzey’in yıldızıdır” dedi.

“Büyüyen ve gelişen Menemen”

Törende söz alan Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit de, Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’nın Gölpark Menemen’in başka bir ürünü olduğunu belirterek, “Gölpark Menemen’in bugün bir faydasını daha görmekteyiz. 3. Fuar açılışında hep beraberiz. Bunlar Menemen’in sosyal ve ticari hayatına önemli katkıda bulunmaktadır. Menemen’i kuzeyin yıldızı haline getirmektedir. Menemen, nüfusu her sene yaklaşık 13 bin artarak, ticareti ve sanayisi gün geçtikçe yükselerek büyüyen bir kent halindedir. Emeği geçen herkse teşekkür ederim” dedi.

Çiçekçi; “Hedefimiz Gençlik…”

Törende konuşan Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi ise Avcılık ve Doğa Sporları Fuarı’nın en önemli amacının gençlerin kötü alışkanlıklardan uzaklaştırılması olduğunu söyleyerek, “Gerçekleştirdiğimiz bu fuar en nihayetinde bir ticari faaliyet olarak görünse de, bizim en büyük amaçlarımızdan biri bu fuar ile gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak olacaktır. Bugün madde bağımlılığı ilkokul sıralarını kadar inmişken çocuklarımızın spora, kültüre ve sosyalleşmeye yönlendirilmesi gerekmektedir. İşte bizler de bu fuar ile buna bir nebze de olsa katkı sunuyoruz” diye konuştu.

“İzmirliler aktiviteye doyacak”

İzmir’de bir ilke daha imza attıklarını ifade eden Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, fuar süresince İzmirlileri birbirinden güzel etkinliklerin beklediğini söyleyerek, “Gölpark Menemen altyapısı ve doğasıyla tam da böyle bir fuara cevap verebilecek nitelikler taşıyor. Bizler tam dört gün boyunca motosiklet kulüpleri, bisikletçiler, dağcılık ve yelken kulüpleri ile burada birçok etkinlik gerçekleştireceğiz. Fuarımızı ziyaret edenler burada balık avlama yarışmalarından, yavaş bisiklet sürme yarışmasına kadar birçok aktiviteye katılıp bunların sonunda da yine birçok sürpriz hediyeye sahip olabilecek. Ayrıca fuarımızın ana sponsoru Hatsan Silah Sanayi’nin gerçekleştireceği atış etkinlikleri avcılık ve doğa sporları ile uğraşan herkesin ilgi odağı olacak” dedi.

Konuşmaların ardından Hatsan Silah Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Bahtiyar Taşyağan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e, üzerinde Başkan Tahir Şahin’in isminin yazılı olduğu bir de havalı tüfek hediye etti. Fuarın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından ise Başkan Tahir Şahin ve Menemen Kaymakamı Gülihsan Yiğit fuar alanını gezdi. Şahin ve Yiğit’in fuar alanında oluşturulan etkinlik sahalarında ok ve silahla atış yapmaları renkli görüntülere sahne olurken, fuar ziyaretçileri de o anları ilgi ile izledi.