Aliağa Esnaf Odası’ndan Lokma Hayrı

18-24 Eylül Ahilik Haftası kapsamında Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Merkez Camii önünde lokma dağıttı. Ahilik Haftası dolayısıyla her sene olduğu gibi bu sene de etkinlik düzenleyen Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Merkez Camii ...

Özgürses Gazetesi
05:37 -
Abone ol
Aliağa Esnaf Odası’ndan Lokma Hayrı

18-24 Eylül Ahilik Haftası kapsamında Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Merkez Camii önünde lokma dağıttı.

Ahilik Haftası dolayısıyla her sene olduğu gibi bu sene de etkinlik düzenleyen Aliağa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Merkez Camii önünde lokma döktürerek, çevre esnaf ve vatandaşlarla birlikte hayır gerçekleştirdi.

Çevre esnaf ve Aliağalılardan ilgi gören lokma hayrı esnasında haftanın anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Oda Başkanı Hüseyin Ekren şunları dile getirdi: “ 800 yıldır, tarihimiz olan Ahilik geleneğini yaşatmak için, Ahilik Haftası etkinlikleri düzenlenmektedir. Geçmişte sadece Kırşehir’de kutlanan haftanın Türkiye ve İzmir genelinde de kutlanması yönünde Esnaf Odaları olarak yaptığımız başvuru sonrası 30 yıldır biz de Aliağa’mızda bu hafta boyunca kutlama ve etkinlikler yapmaya başladık.” dedi.

Aliağa’da bugüne kadar esnaflık yapıp, Aliağa halkına hizmet eden merhum oda üyesi esnafların ruhuna lokma döktürdüklerini ifade eden Ekren, “ her yıl geleneksel olan etkinlikleri dolayısıyla vefat eden esnaflara Allah’tan rahmet, işleri başında hizmet veren esnaf kardeşlerimize de hayırlı, başarılı işler diliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Ekren açıklama sonrası lokma kuyruğunda yer alan vatandaşlara kendi elleriyle ikramda bulundu.