ALİAĞA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI COŞKUSU!

30 Ağustos Zaferi'nin 95. yıldönümü Aliağa Cumhuriyet Meydanında yapılan resmi törenle kutlandı. Saat 09:30'da başlayan törende, Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal...

Özgürses Gazetesi
03:03 -
Abone ol
ALİAĞA’DA 30 AĞUSTOS ZAFER  BAYRAMI COŞKUSU!

30 Ağustos Zaferi’nin 95. yıldönümü Aliağa Cumhuriyet Meydanında yapılan resmi törenle kutlandı.

Saat 09:30’da başlayan törende, Atatürk ve silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından, İstiklal Marşımız okundu.

Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Atatürk Anıtına çelenk bırakmalarının ardından Aliağa Alp Oğuz Anadolu Lisesi Müdürü Ali Gürlek; Sakarya Meydan Muharebesi’nden başlayıp, Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ünlü vecizesiyle vücut bulan “Ordular, İlk hedefiniz Akdeniz’dir, ileri” emrini verdiği Büyük Taarruz’a kadar geçen süreci anlattı.

Resmi tören sonrasında başta CHP ve ADD’liler olmak üzere bir grup vatandaş anıta karanfil bırakıp toplu halde hatıra fotoğrafı çektirdi. ADD Aliağa Şube Başkanı Erol Ertürk, Özgürlük, Demokrasi ve Cumhuriyet eksenli bir bildiri okuyup vatandaşları ADD çatısı altında örgütlenmeye çağırdı.

Törene Adalet ve Kalkınma Partisi İlçe yönetimi ve meclis üyeleri, CHP İlçe yönetimi ve meclis üyeleri, MHP İlçe Başkanı Abdurrahim Aydemir, İlçe yönetimi ve meclis üyeleri, ADD Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi Başkanı Celal Süslü ve yönetim kurulu üyeleri, Ultraslan Taraftar Grubu, Aliağa Temsilciliği, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile çeşitli okullarda öğrenim gören öğrenciler katıldı..