ALİAĞA YÖRÜKLER DERNEĞİ ‘ZEYBEK EKİBİ’ İLK GÖSTERİSİNİ YAPTI

Aliağa Yörükler Derneği bünyesinde kurulan ‘Zeybek Harmandalı Yöresel Halk Oyunları Ekibi’ilk gösterisini yaptı. Aliağa Karakuzu Mahallesi’nde gerçekleştirilen düğünde sahne alan ‘Zeybek Harmandalı Yöresel Halk Oyunları Ekibi...

Özgürses Gazetesi
12:51 -
Abone ol
ALİAĞA YÖRÜKLER DERNEĞİ ‘ZEYBEK EKİBİ’ İLK GÖSTERİSİNİ YAPTI

Aliağa Yörükler Derneği bünyesinde kurulan ‘Zeybek Harmandalı Yöresel Halk Oyunları Ekibi’ilk gösterisini yaptı.

Aliağa Karakuzu Mahallesi’nde gerçekleştirilen düğünde sahne alan ‘Zeybek Harmandalı Yöresel Halk Oyunları Ekibi’ ilk gösterisinde izleyenlerden tam not aldı. 10 kişilik ekip ile sahne alan ekip; Zeybek Oyunları, Süslü Jandarma, Yörük Ali, Kerimoğlu ve Harmandalı oyunları ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı.

Karakuzu Mahalle Muhtarı olan ve aynı zamanda Aliağa Yörükler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği yapan Mehmet Yamaner’in de zeybek kıyafetleri giyerek sahne alması mahalle sakinlerinin beğenisini topladı.Folklorik müzikler eşliğindeki oyunları ile izleyenlere büyük bir coşku yaşatan ekip, gösteri sonunda ayakta alkışlandı.

ALİAĞA YÖRÜKLER DERNEĞİ BAŞKANI ERHAN KÜÇÜK: “ZEYBEK YÖRÜK KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASIDIR”

Kısa bir süre önce kurulmalarına rağmen büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını belirten Aliağa Yörükler Derneği Başkanı Erhan Küçük, “Dernek olarak amacımız Yörük Kültürünü yaşatmak. Zeybek, Süslü Jandarma, Yörük Ali, Kerimoğlu ve Harmandalı gibi oyunlarda Yörük kültürünün önemli bir parçasıdır. Bizlerde bunu en iyi şekilde icra etmeye çalışıyoruz. Aliağa içerisinden olsun, çevre il ve ilçelerden olsun derneğimize olan ilgi alaka gün geçtikçe artıyor. İlk gösterimizi de Karakuzu Mahallesi’nde gerçekleştirdik. Mahalle sakinlerinin, özellikle de gençlerin büyük ilgisiyle karşılandık. Dernek başkanı olarak Karakuzu Muhtarı Mehmet Yamaner’e ve folklor ekibimize eğitim veren Mehmet Kurt’a teşekkür ediyorum” dedi.