ÇOCUKLARIMIZ 15.KARDEŞ ŞEHİR OLİMPİYATLARI YOLUNDA

Almanya’nın Böblingen kentinde düzenlenecek olan 15.Kardeş Şehir Olimpiyatlarına katılmak için yola çıkan Bergama'nın 120 kişilik sporcu kafilesi Makedonya'nın Üsküp kentinde mola verdi. Sporcu kafilesi gece yolculuğunun ardından sab...

Özgürses Gazetesi
01:50 -
Abone ol
ÇOCUKLARIMIZ 15.KARDEŞ ŞEHİR OLİMPİYATLARI YOLUNDA

Almanya’nın Böblingen kentinde düzenlenecek olan 15.Kardeş Şehir Olimpiyatlarına katılmak için yola çıkan Bergama’nın 120 kişilik sporcu kafilesi Makedonya’nın Üsküp kentinde mola verdi.

Sporcu kafilesi gece yolculuğunun ardından sabah saatlerinde Belgrad/Sırbistan yolunda kahvaltı molası vererek Zagrep/Hırvatistan’a doğru yeniden yola koyuldu.

26-30TEMMUZ TARİHLERİNDE YAPILACAK

Bergama’nın kardeş şehirleri Böblingen (Almanya), Pontoise (Fransa), Sittard-Geleen (Hollanda), Krems (Avusturya), Glenrothes (İskoçya) ve Alba’nın (İtalya) katılımıyla her üç yılda bir yapılan Kardeş Şehir Olimpiyatları 26-30 Temmuz tarihleri arasında Böblingen’de gerçekleşecek.

22 Temmuz tarihinde yola çıkan Bergamalı sporcular Yunanistan’ın Selanik kentine uğrayarak Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ettiler. Ardından Makedonya’nın Üsküp’te mola vererek yola devam eden kafile Sırbistan’ın Belgrad, Hırvatistan’ın Zagreb, Slovenya’nın Lubyana ve Avusturya üzerinden 26 Temmuz’da Almanya’nın Böblingen kentinde olacak. 30 Temmuz tarihinde olimpiyatların sona ermesiyle yola çıkacak olan sporcu kafilesi 3 Ağustos tarihinde Bergama’ya geri dönecek.

7 ÜLKE KATLIYOR

26 Temmuz tarihinde Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, İskoçya, İtalya ve Türkiye olmak üzere 7 ülkenin katılacağı olimpiyatlarda Bergamalı sporcular futbol, basketbol, voleybol, judo, atletizm ve masa tenisi dallarında ülkemizi temsil edecekler.