BERTO’DAN MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI

Bergama Ticaret Odası ve MEYBEM işbirliği ile “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı” gerçekleştirildi. 21-22 Haziran tarihlerinde Bergama Mesleki Eğitim Merkezi’nde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı gerçekleşti. Adaylar ahşa...

Özgürses Gazetesi
09:01 -
Abone ol
BERTO’DAN MESLEKİ YETERLİLİK SINAVLARI

Bergama Ticaret Odası ve MEYBEM işbirliği ile “Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı” gerçekleştirildi.

21-22 Haziran tarihlerinde Bergama Mesleki Eğitim Merkezi’nde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavı gerçekleşti. Adaylar ahşap kalıpçılık, sıvacılık ve seramik karo kaplama dallarında sınava girdi.Meybem yetkilisi Sebahattin Şimşek kontrolünde ve odamız çalışanı Hamit İri’nin gözlemci olarak katıldığı Ahşap kalıpçılık sınavı katılımcıları yazılı (teorik), proje okuma (mülakat) ve uygulama(pratik) aşamalarından geçerken, sıvacılık ve seramik karo kaplama sınavı katılımcıları ise yazılı ve uygulama aşamalarından geçerek ter döktü.

Mesleki Eğitim Merkezi’ne giderek, adayları ziyaret eden Bergama Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Ürper ve Genel Sekreter Gülay Koç, inşaat alanında çalışan kişilerin İş Sağlığı ve Güvenliği dâhil olmak üzere yaptıkları mesleğin belgelendirilmesinin ve bu yönde eğitim çalışmalarının yapılmasının öneminden bahsetti. Ürper, “Bergama Ticaret Odası olarak bundan sonraki süreçte de Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavlarının yapılması için gereken desteği sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Belgesiz işçi çalıştıran 500 lira idari para cezasına tabi tutulacak

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından mesleki yeterlilik belgelendirmesi zorunlu tutulan mesleklerde yapılan düzenlemeye göre, belgesiz işçi çalıştırılmayacak.2017 yılından itibaren belgesiz işçi çalıştırmanın Bakanlıkça tespit edilmesi durumunda ise, iş yerine 500 lira idari para cezası kesilecek.

54 aya kadar destek

İşçi ve işverene herhangi bir yük getirmeyen Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Sınavında başarılı olan kişilerin 2017 yılı sonuna kadar belge masrafı ve sınav ücretinin tamamı İŞKUR’un İşsizlik Sigortası Fonu’ndan karşılanacak. Çalışanı Mesleki Yeterlilik Belgesi alan işveren, 12 ay boyunca SGK Sigorta işveren payını ödemiyor. İşverenin belgeli kişiyi işe alması halinde 4.5 yıla varan sigorta payını ödemeyecek.