ALİAĞA’DA 1 MAYIS COŞKUSU

1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı Aliağa'da törenlerle kutlandı. Saat 09:00'da Petrol-İş Şubesi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup davul zurna, atılan sloganlar ve marşlar eşliğinde Atatürk Caddesi ve İstiklal Caddesi üzerinden De...

Özgürses Gazetesi
01:55 -
Abone ol
ALİAĞA’DA 1 MAYIS COŞKUSU

1 Mayıs İşçi ve Emek Bayramı Aliağa’da törenlerle kutlandı. Saat 09:00’da Petrol-İş Şubesi önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup davul zurna, atılan sloganlar ve marşlar eşliğinde Atatürk Caddesi ve İstiklal Caddesi üzerinden Demokrasi Meydanı’na yürüdüler.

Demokrasi Meydanında Petrol-İş üyesi işçiler, CHP İlçe örgütü, CHP Meclis Üyeleri, Alevi Kültür Dernekleri Aliağa Şubesi yönetici ve üyeleri, Eğitim-İş, Emekli-Sen, Disk Genel-İş, çeşitli sivil toplum kuruşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Demokrasi Meydanı’nda konuşmayı gerçekleştiren Petrol-İş Aliağa Şubesi Başkanı Ahmet Oktay, Petkim, Tüpraş ve Star işyerlerinde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde tıkanmalar yaşandığını, işverenlerin kazanılmış haklara dahi göz diken bir tutum içerisinde olduğunu bu da yetmezmiş gibi hükümetin kıdem tazminatlarını kaldırma girişimlerini sıklaştırdığını ifade etti.

Koç Holding ve Socar’a çağrı yapan Oktay, sözleşmeleri masada bitirmek istediklerini, bunu da her fırsatta dile getirdiklerini, işverenin uzlaşmaz tavrında devam etmesi halinde üretimden gelen güçlerini kullanmakta tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

Oktay’dan sonra 1 Mayıs bildirisi okundu. İşçilerin bayramı kutlandı. Grup daha sonra İzmir’deki 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere otobüslerle İzmir’e hareket etti.