PETROL-İŞ’TEN STAR’CILARA SERT TEPKİ!

Star Rafinerisinde çalışan 132 işçinin Petkim'e geçmelerini aksi takdirde işlerine son verileceği bildiriminde bulunan Star İşvereni, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Yönetimi ile Petkim işçisinin sert tepkisiyle karşılaştı. Ol...

Özgürses Gazetesi
07:57 -
Abone ol
PETROL-İŞ’TEN STAR’CILARA SERT TEPKİ!

Star Rafinerisinde çalışan 132 işçinin Petkim’e geçmelerini aksi takdirde işlerine son verileceği bildiriminde bulunan Star İşvereni, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Yönetimi ile Petkim işçisinin sert tepkisiyle karşılaştı.

Olayın kesinleşmesi üzerine sendika yönetimi bugün 15:30’da 16:00/24:00 vardiyesi girişi ile 08:00/16:00 ile gündüz vardiyesinde çalışan işçilere yönelik basın açıklaması yaptı.

Petrol-İş Star Rafinerisi işyeri baştemsilcisi yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Petkim’de çalışan arkadaşlarımıza bizlere verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Burada verilmek istenen mesaj işverenin kulağına mutlaka gidecektir. Sadece 130 kişi değiliz, biz Petkim çalışanıyız, Tüpraş çalışanıyız, Ravago çalışanıyız. Buda yetmezse biz Türkiye’deki bütün örgütlü sendikalı çalışanlar olarak buradayız. Bu mücadeleyi hiç bir işveren durduramayacaktır. ”

Şube Başkanı Ahmet Oktay ise  üyelerine şöyle hitap etti ;

İYİNİYETİMİZE RAĞMEN İŞVERENİN BUGÜN YAPTIĞI ASLA AFFEDİLEMEZ !

“Devam eden toplu sözleşme sürecine ilişkin 08:00/16/00 ile geceden çıkan arkadaşlarımıza açıklama yaptık. Sabahta söylediğimiz bir şey vardı.Biz bu toplu sözleşmeyi masada bitirmek istiyoruz. Bugün bir olay gelişti.Socar yönetimi Star Rafinerisinde çalışan arkadaşlarımıza ya hepiniz Petkim kadrosuna geçin, bugün yada yarın itibariyle, eğer geçmezseniz ayın 12’si itibariyle hepinizin iş akitlerini fesh edeceğiz. Bunda iyiniyetimize ve sabah 8 ve 9’da yapmış olduğumuz açıklamalara rağmen işverenin bugün yapmış olduğu bu haraket asla affedilemiz, biz onun için buradayız. Biz sadece bir işyerinde çalışan örgütlü işçilerden ibaret değiliz. Biz Aliağa Petrol-İş olarak 3.200 üyemiz vardır, birimizin parmağı kanadığında bilsinler ki 3.200’ümüzün de parmağı kanamıştır. Olaya böyle bakarız biz.

MASADA FARKLI, ÜYELERİMİZE FARKLI MESAJ VERMEYECEKLER !

Bu sadece Star’da çalışan 132 üyemizin değil 3.200 üyemizin kavgasıdır. Bu kavgayı hep beraber sonuna kadar yürüteceğiz. Asla taviz vermek ve geriye dönmek yok. Star’da çalışan arkadaşlarımnıza mail yollamışlar, doğru mu arkadaşlar, yalan konuşmayacaklar. Masada farklı, üyelerimize farklı mesaj vermeyecekler. Bu kavga bugünden itibaren burada başlamıştır arkadaşlar. Geçmişe dönmek istemiyoruz, ta 2012 yılında Star Rafinerisi adına alınan personelin ne amaçla alındığını biz çok iyi biliyoruz. O zamanda bu uygulamanın yanlış olduğunu söylemiştik.

İŞVERENİN NİYETİ STAR’DAKİ SENDİKAL ÖRGÜTLENMEYİ DAĞITMAKTIR !

Boy-boy ilanlar verip, şu kadar parayla Star Rafnerisinde çalıştırmak üzere elaman arıyoruz diye. Mülakatlara çağırılan arkadaşlarımız var.  İşverenin niyeti Rafineride örgütlü arkadaşları soyutlama ve Star’a tamamen beyaz yakalı adı altında örgütsüz, sendikasız ve çalışma kuralı olmayan bir işçi grubu oluşturmak. Bunu görmeyecek kadar cahil insanlar değiliz biz.

Eğer niyetleri toplu sözleşmeyi germek yada provoke etmekse ellerinde geleni ardlarına koymasınlar. Bir şirketten diğer bir şirkete adam göndermenin adı terbiyesizliktir, ahlaksızlıktır. Bu saat’ten sonra bu kavga artık hepimizin kavgasıdır. Biz geleceğimiz için her türlü kavgayı el ele, omuz omuza yaparız.”

Oktay’ın konuşmasının bitiminde işçiler sloganlar eşiliğinde B Kapıdan Fabrikalar sahasına girdiler..