Başpehlivanlar Aliağa’da Er Meydanına Çıkacak!

Ege’nin Kırkpınarı olarak bilinen Helvacı Er Meydanı Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı. İzmir’in Aliağa ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan organizasyonda Türkiye’nin dört bir yanından gelecek 500 pe...

Özgürses Gazetesi
03:20 -
Abone ol
Başpehlivanlar Aliağa’da Er Meydanına Çıkacak!

Ege’nin Kırkpınarı olarak bilinen Helvacı Er Meydanı Yağlı Pehlivan Güreşleri için geri sayım başladı. İzmir’in Aliağa ilçesinde bu yıl 14’üncüsü düzenlenecek olan organizasyonda Türkiye’nin dört bir yanından gelecek 500 pehlivan er meydanına inerek kıspet giyecek.

Aliağa Belediyesi ile Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü işbirliğinde düzenlenecek olan ‘14. Helvacı Er Meydanı Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde 44 başpehlivan ve 35 başaltı pehlivanı şampiyonluk için kıyasıya mücadele edecek. Türkiye’nin önde gelen pehlivanlarının yer alacağı güreş şöleninde, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin şampiyonu Recep Kara ve final müsabakasında Recep Kara’ya mağlup olan Mehmet Yeşil Yeşil’in yanı sıra Orhan Okulu, Şaban Yılmaz, Fatih Atlı, İsmail Balaban, Serhat Gökmen, Süleyman Aykırı ile Abdullah Güngör gibi isimler yer alacak.

Aliağa Helvacı Futbol Sahasında düzenlenecek yağlı güreşler 8 Nisan Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak. İzleyenlere büyük bir heyecan yaşatacak müsabakalar; Minik 1, Minik 2, Teşvik 1, Teşvik 2, Tozkopran, Ayak, Deste Küçük, Deste Büyük, Küçük Orta Küçük, Küçük Orta Büyük ve Büyük Orta kategorilerinden oluşacak. Kendi kategorilerinde ilk 4’te yer almayı başaran pehlivanlar madalya ile ödüllendirilecek.

“TÜM GÜREŞ SEVERLERİ HELVACI’YA DAVET EDİYORUM”
Yağlı pehlivan güreşlerinin Türk kültürünün bir parçası olduğunu belirten Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü Başkanı Cengiz Doğru, “Ata sporunun yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması açısından önemli bir organizasyona imza atacağız. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda yoğun bir ilginin olacağını düşünüyorum. Bu organizasyonda Türkiye’nin önde gelen başpehlivanlarının mücadelelerini yakından izleme imkânı bulacağız. Kıran kıran yapılacak mücadeleleri halkımız büyük bir keyifle izleyecek. Tüm güreş severleri 8 Nisan Cumartesi günü Helvacı’ya davet ediyorum” dedi.