BÜYÜKŞEHİR’DEN KUZEY EGE İLÇELERİNE TEMİZLİK ARACI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyelerinin temizlik hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla Kuzey Ege’de bulunan belediyelere 25,7 milyon lira maliyetle aldığı 90 aracın 21’ini dağıttı. Dikili’de ki Nazım Hikmet Parkı’nda ...

Özgürses Gazetesi
09:32 -
Abone ol
BÜYÜKŞEHİR’DEN KUZEY EGE İLÇELERİNE TEMİZLİK ARACI

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyelerinin temizlik hizmetlerine katkı sağlamak amacıyla Kuzey Ege’de bulunan belediyelere 25,7 milyon lira maliyetle aldığı 90 aracın 21’ini dağıttı.

Dikili’de ki Nazım Hikmet Parkı’nda gerçekleşen araç dağıtım törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Kınık Belediye Başkanı Dr.Sadık Doğruer, Aliağa Belediye Başkan vekili ve ev sahibi Belediye Başkanı Mustafa Tosun ile vatandaşlar katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin evsel atıkları daha hızlı ve sağlıklı toplanması için sürdürdüğü araç desteği, Kuzey Ege’de bulunan İlçe belediyeleri ile devam etti. Buna göre Bergama, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa, Dikili ve Kınık ilçelerine son teknolojiye sahip temizlik araçlarının anahtar teslimi yapıldı.

Düzenlenen araç dağıtım töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu; “Bergama, Çiğli, Menemen, Foça, Aliağa, Dikili ve Kınık İlçelerimize araç dağıtacağız. Diğer İlçelerimizin büyük bir kısmına dağıttık. Bugün kuzey bölgemizde, Bakırçay ve Gediz Havzası’ndayız. Önümüzdeki günlerde merkez metropol ilçelerimizde araçlarını belediyelerimize teslim edeceğiz. İlçe sınırlarının büyümesi ve köylerin de katılımıyla hem bizlere hem de ilçe belediyelere büyük görev düştü. Biz de bölgelerin ihtiyacını karşılamak için ek görev üstlendik. 597 köy ile 60 küsür belde ve bin 300’e yakın muhtarla, 1 milyon 250 bin kmlik alana hizmet veriyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz. Hızlı bir şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

TERÖRE KARŞI 80 MİLYON KENETLENECEĞİZ

Ülkenin içerisinde bulunduğu terör belasına da değinen Başkan Kocaoğlu, “Bir süreçten geçiyoruz. Terörün Suriye’deki iç savaşın ülkemize mülteci ve terör olarak yansımaları oldu. Teröre her zaman karşıyız ve mücadele etmek zorundayız. Bu ülkenin üzerinde birçok uluslararası büyük devletler büyük oyunlar oynamakta. Bunun ilacı ise bizim 80 milyon insanımızın kenetlenmesidir” diye konuştu. Başkan Kocaoğlu konuşmasında, Bergama Kıranlı’da atıl durumda olan Bal İşleme/Paketleme Tesisine değinerek; “Bergama Belediye Başkanımız Mehmet Gönenç’in öncülüğünde Kıranlı Mahallesi’nde ki bu tesisi birlikte yeniledik. Bal paketleme ve dolum tesisi yaptık. Burada ki ve İzmir’de ki balcılarımızın ürünlerini markalaştırmasını sağlamaya çalışıyoruz” dedi.

Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından ise anahtar teslim törenine geçildi. Başkan Kocaoğlu temizlik araçlarının anahtarlarını belediye başkanlarına İzmir Marşı eşliğinde teslim etti.

BU MEMLEKET SAHİPSİZ DEĞİLDİR

Başkan Kocaoğlu daha sonra Dikili’deki demokrasi evini ziyaret ederek Atatürk Meydanı’na geçti ve burada halka hitap etti. 16 Nisan’da yapılacak olan referandumu değerlendiren Başkan Kocaoğlu; “Bu referandum, milletin uçurumdan dönmesi referandumudur. Anadolu’nun sabırlı insanları, ekmeğini paylaşan, dayanışma ruhu olan insanları bu coğrafyada bu güne kadar nasıl sabırla ve dayanışmayla hayatını sürdürdüyse, gerekli dersi yönetenlere verdiyse 16 Nisan’da da ‘Dur kardeşim bu memleketin sahibi millettir. Bu memleket sahipsiz değildir’ diyecektir” dedi.