HEM ÇALIŞANA HEM DE İŞVERENE DESTEK VAR

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE HEM ÇALIŞANA HEM DE İŞVERENE DESTEK VAR Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İstihdam Paketi kapsamında başlatılan istihdam seferberliğiyle 01.02.2017 tarihinden itibaren İŞKUR’a ...

Özgürses Gazetesi
02:39 -
Abone ol
HEM ÇALIŞANA HEM DE İŞVERENE DESTEK VAR

MESLEKİ EĞİTİM VE İSTİHDAM SEFERBERLİĞİNDE HEM ÇALIŞANA HEM DE İŞVERENE DESTEK VAR

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, İstihdam Paketi kapsamında başlatılan istihdam seferberliğiyle 01.02.2017 tarihinden itibaren İŞKUR’a kayıtlı işsizler arasından işe alınanlar için artı bir istihdam desteği sağlanacağını ifade etti.

Her işçi için yılsonuna kadar aylık 773 lira devlet desteği

Artı istihdam desteği ile devletin,çalışanların bir yıl süre ile asgari ücret üzerinden SGK prim, işsizlik fonu kesintileri ve vergilerini karşılayacağını söyleyen Başkan Saka, “Uygulanacak desteklerle birlikte bir işçinin işverene maliyeti, yılsonuna kadar aylık 2 bin 88 liradan 1,314 liraya çekilmiş olacak” dedi.

İşbaşı eğitim ile 500 bin kişiye istihdam imkanı öngörülüyor

Destek kapsamında işbaşı eğitimi ile de bir çok kişiye istihdam imkanının sağlanacağını vurgulayan Saka, “İşbaşı eğitimi süresince kişilerin maaşları devlet tarafından ödenecek ve eğitim sonunda kalıcı istihdam olur ise bu kişiler artı istihdam sayılıp tüm vergi ve primlerini 9 ay boyunca devlet ödeyecek. Ayrıca, üniversiteden yeni mezun olanların istihdam edilmesi halinde bir yıl boyunca bu çalışanların ücretinin yüzde 50’sini devlet karşılayacak” diye konuştu.

İŞKUR yetkilileri her Perşembe ALTO’da

İstihdam paketi kapsamında devlet teşvikleri noktasında Oda olarak üyelerine her türlü desteği vereceklerini belirten Saka, “Proje kapsamında İŞKUR yetkilileri her hafta Perşembe günleri Odamızda İŞKUR hizmetleri hakkında bilgi verecek. Üyelerimiz, iş arayanların istihdamını ve işverenlerin de ihtiyaç duydukları nitelikli iş gücünün temin edilmesini amaçlayan bu proje ve diğer hizmetler hakkında bilgi almak için İŞKUR yetkililerini Odamızda ziyaret edebilirler” dedi.