TERÖR SESSİZ PROTESTO İLE KINANDI

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, ülkemizde yaşanan terör saldırılarını kınamak amacıyla basın açıklaması, ardından da 5 dakikalık sessiz protesto yaptı. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, ülkemizde yaşa...

Özgürses Gazetesi
10:03 -
Abone ol
TERÖR SESSİZ PROTESTO İLE KINANDI

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, ülkemizde yaşanan terör saldırılarını kınamak amacıyla basın açıklaması, ardından da 5 dakikalık sessiz protesto yaptı.

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri, ülkemizde yaşanan hain terör saldırılarını protesto etmek amacıyla Demokrasi Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması öncesinde meydanda toplanan kalabalığa hitap eden Petrol-İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, geçirdiği rahatsızlık sonucu yaşamını yitiren Şenol Köse’yi anarak konuşmasına başladı. Oktay, “Aliağa bir değerini yitirdi. Aliağa’da uzun yıllardır yetişen bütün sporcularda emeği olan, birçok gencimize öğretmenlik yapan Şenol Köse Hocamızı kaybettik. Kendisine Allah’tan rahmet diliyoruz. Başta yakınları olmak üzere tüm Aliağa’mıza baş sağlığı diliyoruz.” dedi. Konuşmasında ülkede yaşanan terör olaylarına değinen Oktay, “Geçtiğimiz hafta sonu İstanbul’da yaşanan bir terör olayında, 37’si emniyet görevlisi olmak üzere toplam 44 vatandaşı yitirdik. Bu saldırı ilk değil, görünüşe baktığımızda son da olmayacak gibi görünüyor. Terörün sağı solu yok. Terörün dini, imanı, milliyeti, cinsi, ırkı yok. Bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonraki süreçte de terör nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin, her türlü terör örgütlerini, bu terör örgütlerine yardım ve yataklık yapan kim varsa şiddetli kınıyoruz” diye konuştu.

“ÖLÜMLERE ALIŞMAYACAĞIZ”

Oktay’ın konuşmasının ardından, Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu adına basın açıklamasını Genel-İş Temsilcisi Doğanşah Aydın okudu. Aydın, “Yine bir katliam, yine bir acı, yine gözyaşı. Yine meydanlardayız. İstanbul Beşiktaş’ta terör saldırısı sonucunda 37’si güvenlik görevlisi 7’si sivil halktan olmak üzere 44 canımızı kaybettik, onlarca da yaralımız var. Dün olduğu gibi bugün de terörü lanetliyor, yaşamını yitirenlere rahmet diliyor, yakınlarına sabırlar temenni ediyoruz. Ve ayrıca yaralı yurttaşlarımızın da bir an evvel sağlıklarına kavuşmalarını arzuluyoruz. 7 Haziran 2015 seçimlerinden bu yana, ülkemiz adeta bir yangın yerine döndü. Yüzlerce, binlerce insanımızı teröre kurban verdik. Bu ülkenin değerlerinden olan Şeyh Edebali; “insanı yaşat ki, devlet yaşasın” sözünü söylerken şunu belirtmiştir aynı zamanda: Devlet, topraklarında yaşayan vatandaşının can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür, demiştir. Vatandaşının can güvenliğini sağlayamayan devlet kendini sorgulamalıdır. Oysa Şeyh Edebali’nin bu yaklaşımı bir tarafa bırakılarak, ölüm, gözyaşı adeta kutsallaştırılmıştır. Değerli arkadaşlar, ölüm bize kanıksatılmaya çalışılıyor. Ama bunu kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Ölümlere alışmayacağız.” dedi.

“BARIŞIN VE KARDEŞLİĞİN HAKİM OLDUĞU BİR ÜLKE İSTİYORUZ”

Terörün çözümünün, bir belediye başkanının söylediği gibi ‘bir 25 bin şehit daha vererek’ değil, toplumsal uzlaşma, ilkeli ve vatandaşını koruyup kollayan güvenlik politikalarıyla mümkün olduğunu belirten Aydın, “Terör nereden ve kimden gelirse gelsin, bizler demokrasi güçleri olarak, kandan medet umanlara inat, barışın, kardeşliğin, huzurun egemen olduğu bir Türkiye için tek kişi kalıncaya dek mücadelemizi sürdüreceğiz. Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu olarak, ülkemizin komşularıyla barışık, Atatürk’ün ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ şiarına uygun politikalarla yönetilmesini talep ediyor, milli gelirin eşit dağıldığı, demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla eksiksiz uygulandığı, barışın ve kardeşliğin hakim olduğu bir ülke özlemini dile getiriyoruz. Savaştan ve terörden beslenenlere inat, aynı gökyüzünün altında güzel günler göreceğimiz umuduyla hepinizi selamlıyoruz.” dedi. Doğanşah Aydın’ın basın açıklamasını okumasının ardından, meydanda toplanan kalabalık 5 dakikalık sessiz eylem ile ülkede yaşanan terör olaylarını protesto etti.