Hatay için el ele

Ä°zmirliler 6 Åžubat depreminin yaralarını sarmak için depremzedelerle dayanışmayı sürdürüyor. Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’nu desteklemek amacıyla Ä°zmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat DerneÄŸi Korosuâ€...

Özgürses Gazetesi
09:22 -
Abone ol
Hatay için el ele

Ä°zmirliler 6 Åžubat depreminin yaralarını sarmak için depremzedelerle dayanışmayı sürdürüyor. Depremde 7 üyesini kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu’nu desteklemek amacıyla Ä°zmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat DerneÄŸi Korosu’nun vereceÄŸi konsere Ä°zmir BüyükÅŸehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi ev sahipliÄŸi yapacak.  31 Mayıs’taki konserin geliriyle Antakya Medeniyetler Korosu’nu bir araya getirip, Hatay’ı yeniden ayaÄŸa kaldırma çabalarına destek olunacak.

Ä°zmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat DerneÄŸi Korosu, 31 Mayıs günü saat 20:30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde Hatay Antakya Medeniyetler Korosu’nu desteklemek amacıyla yardım konseri verecek. Ä°mam, papaz, doktor, avukat, öğretmen, manifaturacı gibi farklı mesleklerden, Yahudi, Müslüman, Hıristiyan gibi farklı dinlerden oluÅŸan üyeleriyle medeniyetler arasında bir köprü oluÅŸturmak, müzik aracılığıyla barış, hoÅŸgörü, kardeÅŸlik ve sevgi mesajları vermek amacıyla 2007 yılında kurulan Medeniyetler Korosu 6 Åžubat depremlerinde 7 üyesini kaybetti. 2012 yılında Nobel Barış Ödülüne de aday gösterilen topluluÄŸun üyeleri deprem sonrası Türkiye’nin farklı ÅŸehirlerine dağılarak yaÅŸam mücadelesi vermeye baÅŸladı.

Gelir Antakya ve Hatay için kullanılacak
Antakya’nın kendine özgü kültürünü kaybetmemesi ve yeniden yeÅŸertilmesine yönelik çabalara Ä°zmir’den önemli bir destek geldi. Ä°zmir’in Anadolu Kadınları Kültür ve Sanat DerneÄŸi düzenlediÄŸi yardım konseriyle Antakya Medeniyetler Korosu’nu bir araya getirerek, Hatay’ı yeniden ayaÄŸa kaldırma çabalarına destek olmayı hedefliyor.
Şef Yılmaz Özfırat’ın yöneteceği konseri izlemek ve bu dayanışmaya katılmak isteyenler 0533 476 86 82 numaralı telefondan iletişim kurabilir.